Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ολοκληρώθηκε το 1ο Marines Ultimate Challenge στη Ριτσώνα, Ευβοίας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Marines Ultimate Challenge στη Ριτσώνα, Ευβοίας την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014. Το παιχνίδι, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Σύλλογο Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών και τη ΛΕΦΕΔ Ευβοίας,  είναι εμπνευσμένο από το Ultimate Soldiers Challenge, το γνωστό παιχνίδι του τηλεοπτικού καναλιού History Channel.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής μετά από τη σύντομη ενημέρωση από τους διοργανωτές σχετικά με τους κανόνες του παιχνιδιού, και τα θέματα ασφάλειας, αλλά και τις διαθέσιμες πρώτες βοήθειες από την παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τα ζεύγη των συμμετεχόντων αναχώρησαν για την γραμμή εκκίνησης.


Για φέτος, η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού στην έναρξη της προέβλεπε, την εκτέλεση αρκετών επιτόπιων αλμάτων και περιστροφών του σώματος αριστερά και δεξιά  και επιτυχή διάβαση ορισμένης δασικής περιοχής με γρήγορο βήμα με παράλληλο εντοπισμό και σκοποβολή κατά χάρτινων στόχων που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής.


Στη συνέχεια τα ζευγάρια κλήθηκαν να περάσουν με έρπηση όσο γρήγορα γινόταν, εμπόδιο μήκους μερικών μέτρων σε μια ιδιαιτέρως ρεαλιστική διαδρομή με διάφορα ηχητικά εφέ, “έκπληξη”, από τους διοργανωτές, για να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο το οποίο ήταν η αναγνώριση στόχων και σκοποβολή μέσα σε κτίριο.  


Για το τέλος, και με την έξοδο από το κτίριο, σειρά είχε η μεταφορά σάκου βάρους πάνω από 40 κιλά ανά ζευγάρι για αρκετά μέτρα, και παράλληλα αναγνώριση και σκοποβολή σε χάρτινους στόχους που είχαν τοποθετηθεί στη διαδρομή ενώ στο τελικό στάδιο το ζευγάρι άφηνε το σάκο σε ενδεδειγμένο σημείο και έπρεπε να διανύσει τα τελευταία 150 μέτρα μέχρι τη γραμμή τερματισμού τρέχοντας στην προσπάθεια του να κατεβάσει τον συνολικό του χρόνο



Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων πεζοναυτών «όλοι οι συμμετέχοντες, φίλοι και συνάδελφοι, είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε ευχάριστα ένα “διασκεδαστικά παραγωγικό” πρωινό Κυριακής, να γεμίσουμε μπαταρίες για την κοπιαστική εβδομάδα που θα ακολουθήσει, και φυσικά να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας!

Χαρακτηριστικό ήταν το χαμόγελο και η ευχαρίστηση, στα πρόσωπα όλων όσων έλαβαν μέρος!

Ευελπιστούμε πως το παιχνίδι θα αγκαλιαστεί και από άλλους Συλλόγους ο οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή στο μέλλον έτσι ώστε να γίνει παιχνίδι σταθμός και  εκδήλωση συνάντησης όσων αγαπούν το στρατιωτικό αθλητισμό.

Η όλη διοργάνωση είχε τη μορφή παιχνιδιού και μόνο και σε καμία περίπτωση, τη μορφή εκπαίδευσης, ενημέρωσης ή άσκησης, σεβόμενοι απόλυτα και συμβαδίζοντας πάντα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, σχετικά με τις δραστηριότητες ενημέρωσης/εκπαίδευσης στρατιωτικού αντικειμένου καθόσον αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο σε εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, και μετά από πρόσκληση και κατάταξη στο στρατό για μετεκπαίδευση εφεδρείας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: