Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Πτήση MH17: Η αλήθεια για τον ένοχο θα αργήσει


Στρατιώτες και αστυνομικούς σκέφτονται να αποστείλουν στο σημείο της συντριβής του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία με στόχο, στο σημείο της τραγωδίας, να υπάρχει εύκολη πρόσβαση των ειδικών ερευνητών, σκέφτονται να αποστείλουν η Ολλανδία και η Αυστραλία.

Στην μοιραία πτήση MH17 επέβαιναν 298 άτομα, εκ των οποίων οι 193 ήταν Ολλανδοί υπήκοοι και οι 28 Αυστραλοί. Οι Ολλανδοί ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει την ταυτοποίηση των πτωμάτων έχουν συμπεράνει πως συνολικά έχουν βρεθεί μόλις 227 σοροί, ενώ οι υπόλοιπες 69 παραμένουν εγκλωβισμένες στα συντρίμμια.

Το όλο θέμα είναι ήδη πολύ μπερδεμένο καθώς, Η Χάγη έχει ακυρώσει άδειες στρατιωτικού προσωπικού ενόψει της αποστολής, ενώ η Καμπέρα έχει αποφασίσει να στείλει 190 αστυνομικούς και μικρό αριθμό στρατιωτών και παράλληλα, η μετακίνηση μίας ξένης ένοπλης δύναμης πρέπει να εγκριθεί από το ουκρανικό κοινοβούλιο.

Όσον αφορά για τους ρωσόφιλους αυτονομιστές αντάρτες, οι οποίοι φέρονται ως οι δράστες της κατάρριψης του αεροσκάφους, έχουν κηρύξει εκεχειρία με τις επίσημες ουκρανικές δυνάμεις γύρω από το σημείο της συντριβής, όμως υπάρχουν πληροφορίες για συγκρούσεις σε απόσταση μόλις 60 χιλιομέτρων, στα περίχωρα της πόλης του Ντόνετσκ.

Απο την μεριά τους, οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλειας και της Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) διαμηνύουν πως οι αντάρτες είναι έτοιμοι να δεχτούν μόνο 25 με 35 μέλη ξένων αντιπροσωπειών. Οι ίδιοι παρατηρητές αναφέρουν επίσης πως έχουν παρατηρήσει την ξαφνική επανεμφάνιση περιουσιακών στοιχείων των θυμάτων που είχαν κλαπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: