Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ένας πρώην καταδρομέας και νυν υφυπουργός στην 131η μοίρα εφέδρων Βρετανών πεζοναυτών


Ο νέος υφυπουργός άμυνας της Βρετανίας, αρμόδιος για την Εφεδρεία, Julian Brazier πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην 131η Μοίρα Εφέδρων Πεζοναυτών με στόχο να δεί την αποτελεσματικότητα των νέων πρακτικών στρατολόγησης και εκπαίδευσης αλλα και διατήρησης των στρατιωτικών ικανοτήτων των εφέδρων συμβάλουν στην ανάπτυξη της Μοίρας.

Ο πρώην  καταδρομέας υφυπουργός συνάντησε κατα την διάρκεια της επίσκεψής του μια σειρά από εφέδρους και υποψηφίους εφέδρους πεζοναύτες τους οποίους ρώτησε για να μάθει τι τους προσέλκυσε στην 131η Μοίρα. Επίσης, τους ρώτησε κατα πόσο η ένταξή τους στην Μοίρα έχει επηρεάσει ή κατα πόσο πιστεύουν πως θα επηρεάσει την ζωή τους αλλα και ποιες είναι οι προσδοκίες τους για το μέλλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 131η μοίρα παρουσιάζει αύξηση 18% σε προσέλκυσει νέων υποψηφίων τους τελευταίους 6 μήνες.

Όπως σημειώνει ο Stuart Jordan πολιτικός μηχανικός και έφεδρος ανθυπασπιστής: « Η 131 είναι μέρος της 3ης Ταξιαρχίας Commando από το 1978, οπότε επιχειρεί και ασκείται στενά με τους μόνιμους συναδέλφους μας συνεχίζοντας μια παράδοση που έχει καθιερωθεί. Οι πεζοναύτες της μοίρας είναι πραγματικά υπερήφανοι για τον ρόλο τους και έχουμε πάνω από 200 πεζοναύτες οι οποίοι συμμετείχαν σε διάφορες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών».

Η ιδιομορφία της 131η Μοίρας των έφεδρων Βρετανών πεζοναυτών είναι το ότι είναι η εφεδρεία της 3ης Ταξιαρχίας Commando η οποία όμως υπάγεται στο γενικό επιτελείο του βρετανικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: