Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Chelsea

Η επιστροφή του “βασιλιά” θα “ανάψει” ξανά τη “σπίθα” της για τρόπαια


του Δημήτρη Βαρσάνη

Μπορούμε να συζητάμε για το πόσο σοφή θα βγει η επιστροφή του Drogba στο “Stamford Bridge” δύο χρόνια μετά το νικητήριο του τέρμα στον τελικό του Champions League,αλλά προς το παρόν η αίσθηση είναι θετική μόνο από την ώθηση που θα δώσει που κάθε ομάδα το θέλει.

Η Chelsea έχει προσθέσει ήδη τον Diego Costa στις επιθετικές της επιλογές αυτό το καλοκαίρι και τώρα,καθώς υποδέχεται τον Drogba στο σπίτι της θα έχει ξαφνικά μια πολύ καλή δυάδα στο δυναμικό της. Ο Jose Mourinho είναι γνωστό ότι στις δεύτερες χρονιές του οι ομάδες του πηγαίνουν πάντα καλύτερα,και με την απόκτηση του Drogba η σεζόν 2014 - 2015 πρόκειται να είναι πολύ διαφορετική από τη προηγούμενη που οι “Μπλε” απέτυχαν να σηκώσουν ένα τρόπαιο.


Η παρουσία του Drogba και μόνο είναι σημαντική για τη τωρινή ομάδα της Chelsea. Υπήρχε ένα στοιχείο της μοίρας και της κατάθλιψης τη περασμένη σεζόν με τους επιθετικούς,με τον ίδιο το Mourinho αρκετά συχνά να παραπονιέται για τις επιλογές του σε αυτή τη θέση και εν πολλοίς να στοιχίζει τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τώρα έχουν έναν άνθρωπο στα αποδυτήρια που τα έχει κάνει όλα για αυτό το σύλλογο και για τους γύρω του θα είναι μια σημαντική επιρροή ο λόγος του. Ο Mourinho είναι ένας προπονητής που αντιλαμβάνεται το ήθος της Chelsea και ο Drogba είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον προσωποποιεί.

Με τους Lampard και Ashley Cole να αποχωρούν από τους “Μπλε”,οι Terry και Cech είχαν απομείνει από το προηγούμενο καθεστώς του Πορτογάλου τεχνικού που έφεραν μια σωρεία τίτλων. Οι καιροί αλλάζουν,οι παίκτες αλλάζουν,όμως αυτό που πρέπει να παραμένει σε έναν σύλλογο είναι η κουλτούρα,η οποία εγγυάται την επιτυχία. Οι αποχωρήσεις του Cole και του Lampard ήταν αναπόφευκτες από τη στιγμή που η Chelsea ήθελε να ακολουθήσει μια άλλη γραμμή. Το κενό που άφησαν ήταν σημαντικό και έπρεπε να καλυφθεί,και ποιος καλύτερος από τον Drogba για να το γεμίσει ξανά.


Ο 36άχρονος πλέον επιθετικός ρεαλιστικά δεν πρόκειται να ξεκινήσει πολλά παιχνίδια στη δεύτερη περίοδο του ως παίκτης της Chelsea. Οι δυνάμεις του έχουν εξασθενίσει από τη τελευταία φορά που φόρεσε τα χρώματα της,και εκτός αυτού υπάρχουν καλύτεροι(;) ποδοσφαιριστές για να εξεταστούν τώρα ως πρώτη επιλογή. Όπως είναι φυσικό λόγω ηλικίας έχει μια πτώση στην απόδοση του,ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ποιότητα του.

Η παρουσία του στον πάγκο πρόκειται να αποδειχθεί ένα σημαντικό όπλο για τον Mourinho,ο οποίος τον έχει ανάγκη για να ξαναβρεί την αδίστακτη θέληση του για τη νίκη. Από τον αυτοσχεδιασμό με τη χρησιμοποίηση του Ivanovic ως κεντρικός επιθετικός στα δύο τελευταία της φιλικά προετοιμασίας, τώρα θα έχει τον Drogba να παίζει το ρόλο του “χάρου” προκαλώντας τρόμο στις αντίπαλες άμυνες μόνο με τη φιγούρα του.


Ο μεγάλος φόβος είναι ότι για έναν παίκτη που σήμαινε τόσα πολλά για τη Chelsea αυτά τα χρονιά και έβαλε πολλά καθοριστικά τέρματα,να περιοριστεί σε αυτό το ρόλο στην επιστροφή του θα είναι κάπως αναξιοπρεπές,σίγουρα αξίζει κάτι καλύτερο. Φτάνοντας στη κορυφή,πετυχαίνοντας το γκολ που έδωσε στη Chelsea τη μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία της ήταν ένα παραμύθι,το οποίο έπρεπε να τελειώσει με αυτό τον τρόπο. Πλέον καταστράφηκε αυτό το σενάριο με τη τελευταία σκηνή να αναμένεται ακόμα να γραφτεί.

Η ελπίδα τώρα είναι ότι θα προσφέρει περισσότερες στιγμές χαράς και γιορτής ανανεώνοντας την επιδίωξη της ομάδας που έχει αγαπήσει και αγαπηθεί όσο σε καμία άλλη,να γίνει η καλύτερη στην Αγγλία για ακόμα μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: