Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Αυστριακοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το Stonehenge της Αυστρίας


Μπροστά σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη προχώρησαν Αυστριακοί αρχαιολόγοι, καθώς μελέτησαν αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν πριν από δύο χρόνια στις νότιες παρυφές της πόλης του Burgenland, στο Rechnitz της Αυστρίας και αποκαλύπτουν την ύπαρξη κυκλικών ορυγμάτων που χρονολογούνται από τη Νεολιθική Περίοδο. 

Τα μυστηριώδη αυτά ευρήματα βρίσκονται σήμερα υπό έρευνα από ειδικούς που πιστεύουν ότι κάποτε ήταν ένα γιγάντιο ημερολόγιο αλλα και ένας χώρος ιερών τελετουργιών. Ο σκοπός αυτών των ευρημάτων έχει προβληματίσει πολύ τους εμπειρογνώμονες, αλλά τώρα φαίνεται ότι είχαν χρησιμοποιηθεί ως ημερολόγιο και είχαν μια τελετουργική σημασία για τους περιοίκους. 

Φαίνεται ότι γύρω στο 5.000 π.Χ., υπήρχε μια μεγάλη κυκλική περιοχή σε έναν χώρο στα νότια προάστια της σημερινής αυστριακής πόλης του Rechnitz, που περιβαλλόταν από ξύλινους πασσάλους. Μετά από αεροφωτογραφήσης οι οποίες ελήφθησαν από την περιοχή, έγινε τελικά αντιληπτό απο τα υπολείμματα των τάφρων.

Ο αρχαιολόγος Klaus Locker αναφέρει ότι οι «ομόκεντρες κυκλικές τομές, μερικές φτάνουν μέχρι και τα τέσσερα μέτρα βάθος, έχουν γίνει ορατές με τη χρήση μαγνητικών τεχνικών μέτρησης. Μέσα στα χαρακώματα υπήρχαν αμυντικά τείχη με πολλαπλές εισόδους». 

Περιγραφές της επίσημης ιστορίας της πόλης του Rechnitz, αναφέρουν ότι η πόλη θεμελιώθηκε απο τους Κέλτες, γύρω στο 500 π.Χ. οπότε δεν υπήρχε καμιά ανθρώπινη εγκατάσταση στην περιοχή η οποία να χρονολογείται πάνω από 5.000 χρόνια προ Χριστού. 

«Αυτή η ανακάλυψη είναι περίπου ισοδύναμη με το Stonehenge, μόνο περίπου 2.000 χρόνια αρχαιότερη. Τέτοια κυκλικά ορύγματα τοποθετούνται πάντα σε μια πλαγιά, προκειμένου να δώσουν μια σαφή άποψη του ουρανού για την παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων»  αναφέρει ο αρχαιολόγος Franz Sauer.
 
Παρόμοια ευρήματα βρέθηκαν και στην  Βαυαρία,στο Weinviertel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: