Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Serie A

Ο Inzaghi πρέπει να εφαρμόσει μια σκληρή πολιτική στη Milan


του Δημήτρη Βαρσάνη

Ο Clarence Seedorf προσπάθησε να επιβάλλει μια αλλαγή στη Milan και είχε δίκιο να το κάνει. Δυστυχώς πάλεψε να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στο γήπεδο και οι παίκτες και το τεχνικό προσωπικό του αντέδρασαν αρνητικά στην αυταρχική προσωπικότητα του.


Ο εδώ και μια 15αετία περίπου βοηθός προπονητή και πρώην θρύλος των “Rossoneri” Mauro Tassotti ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με τη στάση του Seedorf,τονίζοντας χαρακτηριστικά στο Goal.com ότι:”Με έκανε να θέλω να φύγω από τη Milan”. Το περασμένο μήνα ο Pazzini επίσης δυσφήμισε τον πρώην Ολλανδό μέσο,λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι υπήρξαν πολλά γεγονότα πίσω από τις κλειστές πόρτες και ότι η έλλειψη αποτελεσμάτων έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Καθώς ο 29άχρονος επιθετικός υποδηλώνει ότι ο Seedorf ήρθε σε αντιπαράθεση με πολλά ανώτερα στελέχη της ομάδας του Μιλάνου,παραπονέθηκε για το γεγονός ότι αυτός και ο Balotelli δεν μπορούσαν να παίξουν μαζί υπό το καθεστώς του,κάτι που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ήταν η απάντηση στα προβλήματα των “Rossoneri”. Ο Filippo Inzaghi τώρα θα πρέπει να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε ο πρώην συμπαίκτης του,αλλά θα χρειαστεί να έχει τη συναίνεση από τα αποδυτήρια και να κερδίζει παιχνίδια. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι όλοι θα δώσουν το 100% και ότι κάθε μέλος της ομάδας του θα είναι στο πλευρό του και θα δουλεύουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο Inzaghi ελπίζει να πετύχει τους στόχους του με κάποια σειρά νέων αυστηρών κανόνων,αλλά και με τη χρήση της καλύτερης εμπειρίας του ως ποδοσφαιριστής,ιδιαίτερα κάτω από τη τεχνική ηγεσία του Carlo Ancelotti. Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι παίκτες αναμένεται πλέον να ξυπνάνε στις 07:45 για να φάνε πριν από τη προπόνηση,καθώς και τα κινητά τηλέφωνα έχουν απαγορευτεί. Ο καθένας πρέπει να είναι στη θέση του 45 λεπτά πριν τις προπονήσεις και οι καθυστερημένες αφίξεις δεν θα γίνονται ανεκτές.


Παρόμοιους κανόνες θέσπισε και στη Πριμαβέρα(δεύτερη ομάδα)πέρυσι ο Pippo,αλλά με το βήμα παραπάνω που κάνει στη καριέρα του θα χρειαστεί και την εμπειρία που είχε ο Ancelotti,ο οποίος απόλαυσε μια μεγάλη επιτυχία στο “San Siro” ενώ αυτός ήταν ακόμα παίκτης. Ο πρώην επιθετικός θα προσπαθήσει να μιμηθεί τον “Carletto”,ένας προπονητής διάσημος για τις φιλικές σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές,ο οποίος αντί να συμπεριφέρεται σαν διδάκτορας στα αποδυτήρια,,προτιμά να χρησιμοποιεί το διάλογο με τους παίκτες του για να παίρνει τα αποτελέσματα.

Νεαροί παίκτες όπως ο Balotelli και ο El Shaarawy πρέπει να αντιδράσουν καλά με έναν προπονητή με μεγαλύτερη κατανόηση που μπορεί να τους λύσει άμεσα τα προβλήματα,ενώ οι γηραιότεροι παίκτες όπως ο Pazzini θα είναι ευχαριστημένοι που θα αισθάνονται περισσότερο μέλη μιας ομάδας σε διαδικασία χτισίματος. Ο Inzaghi θα θέλει να περάσει τα πράγματα με το δικό του τρόπο,όμως παίκτες και άνθρωποι σαν τον Tassotti μπορούν να γίνουν μια τεράστια δεξαμενή εμπειριών και ιδεών που ο νέος προπονητής πρέπει να τις χρησιμοποιήσει προς όφελος του.

Ο 40άχρονος τεχνικός αναμφισβήτητα στο τέλος θα ήθελε να γίνει σαν τον Ancelotti όμως με τη προϋπόθεση πάντα να είναι ανοιχτός σε προτάσεις. Και θα πρέπει να το κάνει,αν θέλει να πετύχει μια ισορροπία αρμονίας στα αποδυτήρια και σκληρής δουλειάς στις προπονήσεις,διότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να επαναφέρει τη Milan στη κορυφή του Campionato.

Δεν υπάρχουν σχόλια: