Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Παλαιολιθικά εργαλεία ανακαλύφθηκαν στην Ισπανία


«Η ανακάλυψη των λίθινων εργαλείων που χρονολογούνται εκατομμύριο χρόνια στην επαρχία Cuenca της Ισπανίας ρίχνει νέο φως στην προέλευση της ανθρωπότητας. Τα εργαλεία αφέθηκαν πίσω από τους πρώτους ανθρώπους που εγκαταστάθηκαν στην Ιβηρική χερσόνησο», αναφέρουν  οι αρχαιολόγοι Santiago David Domínguez και Michel Muñoz.

Τα περισσότερα από τα κομμάτια που ανακαλύφθηκαν ήταν φολίδες - choppers χαλαζίτη οι οποίες χρησιμοποιούνται για την κοπή ξύλου και του κρέατος από τον προϊστορικό άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων των Homo ergaster και Homo Antecessor.

Η έρευνα, με επικεφαλής την Ares Arqueologia, μια εταιρεία με έδρα στην επαρχία της Cuenca στην Κεντρική Ισπανία, ξεκίνησε το 2012, ως μέρος ενός μεγάλου ερευνητικού προγράμματος για την Παλαιολιθική εποχή, με έρευνες που πραγματοποιούνται σε περισσότερους από είκοσι άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

«Η ανακάλυψη αυτή «αποδεικνύει τη σημασία αυτού του τμήματος της la Meseta στα υψίπεδα της κεντρικής Ισπανίας, για τη μελέτη της ανθρώπινης προέλευσης, καθώς αποκαλύπτει ζωτικής σημασίας στοιχεία για τη μελέτη των πρώιμων ανθρώπων»  δήλωσε ο ειδικός Ignacio Ruiz de Lerma, υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο της Μούρθια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: