Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ο Αργύρης θα σπουδάσει στο Α.Π.Θ


Λίγο πιο κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου του να σπουδάσει στο Φυσικό Τμήμα του ΑΠΘ φαίνεται πως βρίσκεται επιτέλους ο 18χρονος τυφλός, απόφοιτος πλέον λυκείου Αργύρης Κουμτζής, μετά από προσωπική παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχε ο πατέρας του Αργύρη, Σωτήρης Κουμτζής, από στελέχη του γραφείου του υπουργού, ο Αργύρης και μέχρι να βρεθεί συνολική και θεσμική λύση που θα αφορά κάθε αντίστοιχη περίπτωση φοιτητή στη χώρα μας, θα παρακολουθεί τα μαθήματα του Τμήματος Φυσικής έχοντας μαζί του ειδικό συνοδό. Ο συνοδός θα είναι υπάλληλος του ΑΠΘ, προκειμένου ο Αργύρης να μπορέσει να ολοκληρώσει ομαλά την πρώτη του ακαδημαϊκή χρονιά στο Τμήμα Φυσικής.

Η παρέμβαση του υπουργού Παιδείας βρίσκει τον Αργύρη και την οικογένειά του συγκρατημένα αισιόδοξους, αν και εφόσον ισχύσουν όλα όσα τους υπόσχονται. «Ευχαριστούμε τον υπουργό Παιδείας κ.Ανδρέα Λοβέρδο για την ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, που έγινε αίτημα της κοινωνίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τόσο ο κ.Λοβέρδος, όσο και ο πρύτανης του ΑΠΘ κ.Μυλόπουλος, θα τηρήσουν το λόγο τους και θα δώσουν μια ίση ευκαιρία στο παιδί μου, αλλά και σε όλους εκείνους τους νέους που είτε σήμερα είτε τα επόμενα χρόνια βρεθούν στην ίδια θέση», επισημαίνει ο κ.Σωτήρης Κουμτζής, και προσθέτει: «Από τις δύσκολες εκείνες εποχές όταν εμείς παλεύαμε να καταφέρουμε να σπουδάσουμε και να βρούμε μια αξιοπρεπή εργασία, μέχρι σήμερα, ευτυχώς οι συνθήκες ζωής για τους τυφλούς έχουν κατά πολύ βελτιωθεί. Είμαι περήφανος για τον Αργύρη. Κι αν η περίπτωση του δικού μου παιδιού σταθεί η αφορμή για να αλλάξουν και οι παρωχημένες και άδικες προϋποθέσεις και διαδικασίες πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, τότε είμαι διπλά περήφανος». 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, δηλώνει ικανοποιημένος από την έκβαση του θέματος, αλλά δεν επαναπαύεται. «Χαιρόμαστε καταρχήν που οι κόποι και οι προσπάθειες πρώτα από όλα του Αργύρη και της οικογένειάς του για να φθάσει ως εδώ, αναγνωρίστηκαν από την πολιτεία, μετά και την κοινωνική έκταση που πήρε το όλο ζήτημα. Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουν μαζί μου πως ο Αργύρης απέδειξε πως ξέρει πολύ καλά τι θέλει και πως για αυτό θα αγωνιστεί ως το τέλος. Μαζί του θα είμαστε κι εμείς, για να τον στηρίζουμε και να τον καμαρώνουμε. Ευχαριστώ τον υπουργό Παιδείας γιατί επέδειξε ευαισθησία και αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του όλου θέματος και δεν αδιαφόρησε για την ευθύνη που έχει η Πολιτεία απέναντι σε όλους και σε καθέναν πολίτη ξεχωριστά. Ανυπομονούμε να δούμε τον Αργύρη στο πανεπιστήμιο, κι ακόμη περισσότερο να τον δούμε να κρατά το πτυχίο του στα χέρια, και είμαστε σίγουροι ότι θα χειροκροτήσουμε πολλές φορές ως περήφανοι Έλληνες τις επιτυχίες του στο επιστημονικό πεδίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: