Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

«Αντάρτικος» γάμος, εν μέσω πολέμου, στην Ανατολική Ουκρανία (φωτογραφίες)


Η εμπόλεμη κατάσταση, η οποία διαρκεί εδώ και τρείς μήνες στο Ντόνεσκ και στο Σλαβιάνσκ δεν ήταν ικανή να αποτρέψει τον 31χρονο Arsene «Motorola» Pavlov και την 21χρονη Έλενα Kolenkina απο το να παντρευτούν στο Δημαρχείο του Ντόνεσκ.


Ο Arsene «Motorola» Pavlov γνωστός στο σλαβόφωνο internet για τα βίντεο και τις ανταποκρίσεις του για την κατάσταση στο Ντόνεσκ, τραυματίστηκε κατα την διάρκεια πρόσφατης μάχης στην περιοχή του Semyonovka, κοντά στο Σλαβιάνσκ όπου για το τραυματισμό του αυτό ο Pavlov παρασημοφορήθηκε απο τον Διοικητή της ρωσόφιλης πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνεσκ με το Σταυρό του Αγίου Γεωργίου.




Κατα την διάρκεια του γάμου ελεύθεροι σκοπευτές και οπλισμένοι πολιτοφύλακες είχαν ακροβολιστεί σε διάφορους χώρους στο δημαρχιακό μέγαρο και πέριξ αυτού για την προστασία του ζευγαριού και των καλεσμένων. Επίσης, οπλισμένοι ήταν τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη.



Την ίδια ώρα ρωσόφιλοι αντάρτες σκότωσαν 19 φιλοδυτικούς Ουκρανούς στρατιώτες στα σύνορα με την Ρωσία κατα την διάρκεια επίθεσης με ρουκέτες, ενώ άλλοι 93 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στα νότια περίχωρα του  Ντόνεσκ κατα την διάρκεια επίθεσης στο αεροδρόμιο της πόλης. Την ίδια ώρα εκαντοντάδες οικογένειες φεύγουν, όπως μπορούν απο την περιοχή των συγκρούσεων.


«Για τη ζωή κάθε στρατιώτη, οι αντάρτες θα πληρώνουν με εκατοντάδες ζωές των δικών τους. Ούτε ένας τρομοκράτης δεν θα αποφύγει αυτή την ευθύνη, ο καθένας θα πάρει αυτό που τους αξίζει», είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος σε μια δήλωσή του μετά από έκτακτη συνεδρίαση των αρχηγών ασφαλείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: