Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Αμερικανός βομβιστής αυτοκτονίας «μαρτύρησε» στην Συρία


Αμερικανός πολίτης πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε κυβερνητικό στρατιωτικό φυλάκιο στην Συρία για λογαριασμό της τζιχαντιστικής ομάδας Al-Nusra, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, την Κυριακή, προφανώς η πρώτη φορά που ένας πολίτης των ΗΠΑ πραγματοποιεί μια τέτοια επίθεση στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, όπως δήλωσε ειδικώς Αμερικανός ομοσπονδιακός ερευνητής της αντιτρομοκρατικής.

Ο συγκεκριμένος ειδικός, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, επιβεβαίωσε την επίθεση αυτοκτονίας και είπε ότι έχουν εντοπίσει την αμερικανική υπηκοότητα του δράστη, αλλά αρνήθηκε να αναφέρει την ταυτότητα ή την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Η πρώτη αναφορά του θανάτου του Αμερικανού βομβιστή αυτοκτονίας έγινε την περασμένη Τρίτη απο τον λογαριασμό twitter της τζιχαντιστικής ομάδας. Τα tweets αναφέρονται στον βομβιστή μόνο με το αραβικό όνομα το οποίο ήταν "Abu al-Hurayra Amriki," (Abu Hurayra ο αμερικανικός) και είπε ότι διεξήγαγε μία από τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας ενάντιασε της κυβερνητικές θέσεις στο Jabal al-Arbaa'in στην επαρχία Idlib της Συρίας, όπου πραγματοποιούνται σφοδρές μάχες κατά τις τελευταίους μήνες.

«Ο Abu Al-Hurayra Amriki εκτελεί μια πράξη μάρτυρα στο Idlib, Jabal Al-Arba'een. Είθε ο Αλλάχ να τον δεχτεί» λέει αναλυτικά το tweet.

Το tweet περιλαμβάνει επίσης μια εικόνα ενός λευκού νεαρού γενειοφόρου και οποίος χαμογελαστά κρατάει μια γάτα, καθώς και εικόνες από τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησε (Ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ επεσήμανε ότι το όνομα «Abu Hurayra" μεταφράζεται από τα αραβικά ως «ο πατέρας της μικρής γάτας» ή « το γατάκι», και το όνομα δόθηκε σε μια γάτα η οποία συντρόφευε τον Μωάμεθ, τον ιδρυτής του Ισλάμ).

Ένα άλλο tweet, αυτή τη φορά στα αραβικά, περιλάμβανει μια φωτογραφία που δείχνει τον ίδιο άνδρα να κάθεται στο έδαφος φορώντας απο ότι φαίνεται, ένα γιλέκο αυτοκτονίας πιθανών μαζί με τους άλους τρεις βοβμβιστές αυτοκτονίας. Το tweet, σύμφωνα με την μετάφραση του google λέει πως: « #جبهة_النصرةΣε συνεργασία με το #صقور_الشامυλοποιούν τις τέσσερις πράξεις μαρτύρων στο #جبل_الأربعين #إدلب »


Επιπλέον, ένα βίντεο που κυκλοφορεί σε ένα τζιχαντιστικό φόρουμ δείχνει το ίδιο άτομο να φορτώνει βλήματα πυροβολικού σε ένα φορτηγό και στη συνέχεια να εκρήγνυται στην πόλη - στόχο.


Συριακές πηγές αντικαθεστωτικών με έδρα το Λονδίνο αναφέρουν ότι άλλα Τζιχαντιστικά tweets δείχνουν ότι ο Αμερικανός ήταν παλαιστινιακής καταγωγής. Ενώ, το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι οι βομβιστικές αυτές επιθέσεις έχουν προκαλέσει πολλά θύματα.

Το περιστατικό πιστεύεται ότι είναι η πρώτη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας ενός πολίτη των ΗΠΑ στη συριακή εμφύλια σύγκρουση. Τρεις Αμερικανοί πολίτες έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτοκτονίας στη Σομαλία για λογαριασμό της τζιχαντιστικής ομάδας al Shabab, μέλους του δικτύου της Αλ Κάιντα, μεταξύ 2009 και 2011.

Ο ειδικός στην τρομοκρατία και αναλυτής του NBC, Laith Alkhouri αναφέρει πως «το φορτηγό που χρησιμοποιείται στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας φέρεται να μεταφέρει πάνω από 16 τόνους εκρηκτικών. Επίσης, εάν ο λογαριασμός του tweet αποδειχθεί αληθινός, θα ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για προπαγάνδα από την al-Nasra, η οποία βρίσκεται στη λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών οργανώσεων των Η.Π.Α. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εικόνα του και η δράση του θα χρησιμοποιηθεί ως μελλοντικό υλικό προπαγάνδας»

«Θα έρθει μια στιγμή που αυτοί οι μαχητές πρόκειται να επανέλθουν στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και όσοι από εμάς θυμόμαστε την ιστορία, θυμόμαστε την βγήκε έξω από το Αφγανιστάν στη δεκαετία του 1980 από τους πατέρες της Αλ Κάιντα. Μπορείτε να χαράξετε μια γραμμή ανάμεσα σε αυτό και την 11/9» τονίζει ο Διευθυντής του FBI James Comey σε συνέντευξή του στο ABC News την περασμένη Δευτέρα. «Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια γραμμή που θα ενώνει αυτό που γεννιέται στην Συρία και σε ένα μελλοντικό 9/11».

Δεν υπάρχουν σχόλια: