Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

226 διακοσμημένες σπηλιές και βραχοσκεπές στην Ινδία


Μια ομάδα Ινδών αρχαιολόγων ανακάλυψε στους λόφους της περιοχής Gawilgarh Betul στην Madhya Pradesh και στη Dabka στην περιοχή Amravati Μαχαράστρα στην Ινδία, περισσότερους από 71 διακοσμημένους βράχους και βραχοσκεπές.

Με αυτή την ανακάλυψη, ο αριθμός των διακοσμημένων βράχων που ανακαλύφθηκε στην περιοχή τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει φτάσει τις 226. Προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να κατοίκησε αυτά τα καταφύγια, τα οποία ήταν απομονωμένα πριν από τη σταδιακή μετάβασή του σε μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες. Οι διακοσμημένες βραχοσκεπές έχουν εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή των λόφων της Gawilgarh, οι οποίες έχουν διαιρεθεί σε είκοσι μία ομάδες και η ονοματολογία τους προέρχονται είτε από το όνομα του γειτονικού χωριού ή απο κάποιο ιερό ή τοπικά γνωστό τοπίο της περιοχής.

 Τα ευρήματα έδειξαν ότι τα καταφύγια καταλήφθηκαν κατα την Ανώτερη Παλαιολιθική αλλα και την  Μεσολιθική, χαλκολιθική εποχή. Διαφορετικοί τύποι των εργαλείων που βρέθηκαν στις σπηλιές διαμορφώθηκαν από υλικά όπως πυριτόλιθος, χαλκηδόνιος και αχάτης.

Ο Nandini Bhattacharya Sahu, υπεύθυνος αρχαιολόγος και επικεφαλής της ανασκαφής δήλωσε πως «Η ανακάλυψη των 226 διακοσμημένες βραχοσκεπές στην περιοχή Gawilgarh Hills αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα για τον 21ο αιώνα για την Ινδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: