Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Συνάντηση δημάρχου Νεάπολης - Συκεών και Πρύτανη του Α.Π.Θ για τον Αργύρη (φωτογραφίες - βίντεο)


Τις πιθανές λύσεις στο ζήτημα της εισαγωγής του τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ αναζήτησαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 16/7/2014 στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, παρουσία του ίδιου του μαθητή και του πατέρα του, μεταξύ του Πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, του Προέδρου του Τμήματος Φυσικής, Κωνσταντίνου Χρυσάφη, και του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη.


Κατά τη συζήτηση προέκυψαν δύο πιθανές λύσεις, ώστε να αρθούν τα εμπόδια για φοίτηση στο Τμήμα Φυσικής, που έχουν να κάνουν κυρίως με τα εργαστηριακά μαθήματα, στα οποία κρίνεται απαραίτητη η όραση. Καταρχήν προτάθηκε στον μαθητή να σπουδάσει στο Τμήμα Μαθηματικών, όπου δεν υπάρχουν ανάλογοι περιορισμοί και στη συνέχεια να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές σε θεωρητικό κλάδο της Φυσικής.


 Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με εντολή του Πρύτανη συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές του Τμήματος Φυσικής, στην οποία θα συμμετάσχει και ο καθηγητής του Αργύρη Κουμτζή στο σχολείο, Κώστας Βουρλιάς, με σκοπό να εξειδικεύσει τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει το πανεπιστήμιο σε υποδομές, εξοπλισμό, τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον μαθητή να παρακολουθήσει τα εργαστηριακά μαθήματα.


Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτής ο Πρύτανης του ΑΠΘ δεσμεύτηκε ότι προωθήσει αίτημα στον Υπουργό Παιδείας, ώστε να καλυφθούν από την Πολιτεία οι σχετικές δαπάνες, στις οποίες δεσμεύτηκε να συνδράμει και ο κ. Δανιηλίδης.


Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε: «Βασική αρχή μας είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείεται από τη γνώση, τις σπουδές, την παιδεία, το πανεπιστήμιο. Σε κάθε περίπτωση ο Αργύρης θα σπουδάσει στο ΑΠΘ. Και ελπίζω ότι για να τον βοηθήσουμε όλοι εκπληρώσει το όνειρό του θα έχουμε την υποστήριξη της Πολιτείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: