Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Premier League

Ο ξεχασμένος Krkic μπορεί να σώσει τη καριέρα του στη φιλόδοξη Stoke


του Δημήτρη Βαρσάνη

Το Στόουκ δεν έχει τη γοητεία άλλων πόλεων της Αγγλίας όπως το Λονδίνο,το Μάντσεστερ ή το Λίβερπουλ αλλά για μια ξεχασμένη εικόνα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα μπορούσε να γίνει η σωτηρία του.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το μεγάλο νησί ο προπονητής της Stoke Mark Hughes είναι σε συνομιλίες με τον επιθετικό της Barcelona Bojan Krkic για μια πιθανή κίνηση με τη μορφή του δανεισμού στους “Potters”. Ο απόφοιτος της “Masia” ανέβηκε στη πρώτη ομάδα της Barcelona με στυλ,καθώς σκόραρε το νικητήριο τέρμα για τη Barcelona απέναντι στη Schalke για τα προημιτελικά του Champions League τον Απρίλιο του 2008.

Ακόμα και πριν από την επίτευξη αυτού του γκολ είχε βάλει το όνομα του στο “Camp Nou’ ξεπερνώντας σε ρεκόρ τον Messi,όταν εκείνη τη χρονιά σε έναν αγώνα με την Osasuna πέρασε στη θέση του Giovanni Dos Santos και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίζεται με τα χρώματα των “Blaugrana” σε ηλικία 17 ετών και 19 ημερών. Λίγες μέρες έγινε και ο νεαρότερος παίκτης της Barcelona που αγωνίζεται σε παιχνίδι του Champions League όταν ήρθε από τον πάγκο απέναντι στη Lyon.


Γεννημένος από Σέρβο πατέρα και Ισπανίδα μητέρα,ο Krkic επέλεξε να παίξει για τη χώρα της μητέρας του και άφησε το αντίκτυπο του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 17 το 2006 όπου βγήκε πρώτος σκόρερ με την Ισπανία στο τουρνουά σε ηλικία 15 ετών. Ακολούθησαν οι συγκρίσεις με τον Messi αλλά ήρθε η πτώση του Bojan με την άφιξη του Pep Guardiola στη θέση του Frank Rijkaard ως προπονητής της Barcelona,ο οποίος του έδινε πολλά περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.

Τη πρώτη φορά που έφυγε,ο Krkic είχε πολλά παράπονα για τον τρόπο διαχείρισης του τωρινού τεχνικού της Bayern Munich. Συγκεκριμένα είπε ότι: «ως οπαδός,ο Guardiola είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο όμως προσωπικά με έχουν συμβεί οδυνηρά πράγματα. Δεν ήταν δίκαιος μαζί μου σε αρκετές περιπτώσεις και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να φύγω».


Τον Ιούλιο του 2011 τον πήρε μαζί του στη Roma ο Luis Enrique,πριν περάσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα από τη Milan με τη μορφή του δανεισμού και αποκτηθεί εκ νέου από τη Barcelona το περασμένο καλοκαίρι,καθώς οι προηγούμενοι πρωταθλητές Ισπανίας άσκησαν τη ρήτρα εξαγοράς που είχε συμφωνηθεί με τη Roma. Όμως και πάλι ο νεαρός επιθετικός άφησε πέρυσι την Ιβηρική χώρα για να πάει δανεικός στον Ajax χωρίς να πραγματοποιήσει ξανά τις ιδιαίτερα καλές εμφανίσεις.


Αν ο Krkic επιλέξει τελικά τη Stoke ως επόμενο προορισμό του θα μπορούσε να βρεθεί στο σωστό μέρος. Ο Mark Hughes έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με ποδοσφαιριστές που θεωρούνται ιδιαίτερα δύσκολοι χαρακτήρες,ύστερα από τον ερχομό του Marco Arnautovic πέρυσι από τη Werder Bremen. Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός είναι γνωστό ότι είχε μια ταραγμένη συνεργασία με τον Jose Mourinho στην Inter. Ο 50άχρονος τεχνικός ωστόσο έβγαλε το καλύτερο εαυτό του Arnautovic τη περασμένη σεζόν,με τον 25άχρονο να επιστρέφει στη καλύτερη του φόρμα στο “Britannia”.

Ο πρώην προπονητής της Manchester City ψάχνεται τώρα να πάρει τα ίδια αποτελέσματα από τον Krkic,ο οποίος στα 23 του εξακολουθεί να έχει το χρόνο με το μέρος του για να αποδείξει την αξία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: