Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η G4S ενισχύει την βρετανική Εφεδρεία


Η γνωστή πολυεθνική εταιρία, βρετανικών συμφερόντων, παροχής ιδιωτικής ασφαλείας και ιδιωτικών στρατιωτικών υπηρεσιών G4S ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να παρέχει τουλάχιστον 600 θέσεις εργασίας σε εφέδρους του Βρετανικού στρατού ως το 2017, καθιστώντας την έτσι ένα από τους κορυφαίους εργοδότες του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία θα προσλάβει άνεργους έφεδρους Βρετανούς στρατιώτες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της G4S, Ashley Almanza, ο στρατηγός Sir Peter Wall, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και ο υπουργός άμυνας της Βρετανίας, Michael Fallon υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του βρετανικού υπουργείου Άμυνας και της εταιρείας. Μάλιστα, στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας η εταιρεία δεσμεύεται πως θα παρέχει στους εργαζόμενους της - έφεδρους στρατιώτες ευέλικτο ωράριο εργασίας, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις ή επιχειρήσεις, όταν το απαιτεί το υπουργείο.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που υποστηρίζουμε της  Ενόπλες Δυνάμεις της Βρετανίας και είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες των εφέδρων της χώρας και ένας υποστηριχτής της νέας στρατηγικής της κυβέρνησης για την εισαγωγή και ενίσχυση επιπλέον εφεδρικών δυνάμεων. 

Απασχολούμε ήδη μεγάλο αριθμό πρώην στρατιωτικών και η σημερινή μας δέσμευση υπογραμμίζει την περαιτέρω στενή σχέση που έχει η G4S με τις ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου» τονίζει ο κ. Almanza

«Είναι σωστό ότι ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή και τις θυσίες που τα μέλη των ένοπλων δυνάμεων και οι οικογένειές τους κάνουν για τη χώρα μας. Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη υποστηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις μας και θέλω να τους βοηθήσω να βελτιώσουν αυτήν τους την βοήθειά και να ενθαρρύνουν άλλες επιχειρήσεις να παρέχουν παρόμοια στήριξη. 

Έτσι, είμαι στην ευχάριστη θέση να βλέπω πως η G4S παίρνει την ευκαιρία να υποστηρίξει επίσημα τις ένοπλες δυνάμεις μας και να κάνει μια πραγματική διαφορά στις ζωές των μελών της, με την υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας» σημειώνει απο την μεριά του ο κ. Fallon.

Ενώ ο στρατηγός Sir Peter Wall δηλώνει πως: «Είναι απίστευτα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι εργοδότες, όπως η G4S βλέπουν την υπηρεσία των υπαλλήλων τους στην εφεδρεία ως περιουσιακό στοιχείο για τους υπαλλήλους τους και ακόμα, ότι η απασχόληση τους αυτή είναι αμοιβαία επωφελής τόσο για την άμυνα της πατρίδας όσο και για την εταιρεία. 

Αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να αναπτυχθούν εφεδρικές δυνάμεις μόνο με την αρωγή του κράτους και πρέπει να εργαστούμε σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η G4S και την υποστήριξη τους, έτσι ώστε αυτοί με τη σειρά τους να μπορούν να υποστηρίξουν την εφεδρεία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: