Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Παρουσία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο διήμερο εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Λευκάδας (φωτογραφίες - βίντεο)


Την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε στη Λευκάδα δύο συναυλίες στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Λευκάδος, επ’ ευκαιρίας του εορτασμού των 150 χρόνων από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.


Αναλυτικά, η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με την παρέλαση της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας και της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, ξεκίνησε χθες το διήμερο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που διοργάνωσε η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας (ΦΕΛ).

Οι δύο μπάντες ξεκινώντας από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας παρέλασαν κατά μήκος της 8ης Μεραρχίας μέχρι την πλατεία του Αγίου Μηνά και στην συνέχεια παιανίζοντας χαρμόσυνα εμβατήρια, πέρασαν από την κεντρική αγορά της Λευκάδας καταλήγοντας ξανά στο Πνευματικό Κέντρο και το Ανοιχτό Θέατρο.


Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος του ιστορικότερου σωματείου της Λευκάδας κ. Πανταζής Κηρολίβανος σήμανε την έναρξη του δεύτερου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Λευκάδας.

Πρώτοι ανέβηκαν στην σκηνή οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας που υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Κώστα Μεσσήνη, απέδωσαν γνωστά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών κερδίζοντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που είχε γεμίσει το Ανοιχτό Θέατρο. Την ΦΕΛ συνόδεψε σε μερικά κομμάτια ο βαρύτονος Βαλεντίνος Σταματέλος ο οποιός εντυπωσίασε το κοινό το οποίο τον αποθέωσε.



Δεύτερη στην σκηνή ανέβηκε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού υπό τη μουσική διεύθυνση του πλωτάρχη Γιώργου Τσιλιµπάρη. Το ρεπερτόριο περιείχε μουσικά κομμάτια από όλο τον κόσμο καθώς και από την Ελλάδα με συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκη. Ο βαρύτονος Θόδωρος Μπιράκος, η σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου και ο τενόρος της Λυρικής Σκηνής Σταύρος Σαλαμπασόπουλος συμμετείχαν στην συναυλία ολοκληρώνοντας το άψογο αποτέλεσμα μαγεύοντας το κοινό.



Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων ξεκίνησε επίσης με την παρέλαση της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και την Φιλαρμονική "Μάντζαρος" της Κέρκυρας, ξεκίνησε η δεύτερη και τελευταία μέρα του δεύτερου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Λευκάδα.

Οι τρεις μπάντες αμέσως μετά την παρέλαση στον πεζόδρομο της πόλης της Λευκάδας, κατευθύνθηκαν στο Ανοιχτό Θέατρο.



Στην σκηνή ανέβηκε η πολυπληθής Φιλαρμονική Εταιρία "Μάντζαρος" από την Κέρκυρα που υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη απέδωσε καταπληκτικά, γνωστές συνθέσεις Ελλήνων και Ξένων συνθετών, ταξιδεύοντας το κοινό.

Αμέσως μετά την συναυλία της ΦΕΜ ακολούθησε κοινή εμφάνιση των τριών φιλαρμονικών που υπό την διεύθυνση του κ. Άνθη παιάνισαν το εμβατήριο "Ιόνιο Πέλαγος" και στην συνέχεια υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της ΦΕΛ κ. Κώστα Μεσσήνη το γνωστό άσμα "Ας κρατήσουν οι χοροί" του Διονύση Σαββόπουλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: