Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Υποβρύχια μεταφοράς προσωπικού για την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Η.Π.Α


Η Lockheed Martin, σε συνεργασία με το Submergence Group LLC, έχει υπογράψει συμβόλαιο ύψους 166 εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM) για την κατασκευή μέχρι τριών σκαφών DCS μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Τα DCS (Dry Combat Submersibles – DCS) είναι ειδικά υποβρύχια (Dry Combat Submersibles – DCS) που θα μεταφέρουν προσωπικό – στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων- στον χώρο της αποστολής τους εν καταδύσει.



Τα οχήματα αυτά θα ζυγίζουν πάνω από 30 τόνους, θα μπορούν να καθελκυστούν από σκάφη επιφανείας και θα είναι σε θέση να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις σε κατάδυση και να επιχειρούν σε μεγαλύτερα βάθη από τα swimmer delivery vehicles (SDV) που είναι σήμερα σε χρήση. Οι στρατιώτες που κινούνται υποβρυχίως χρησιμοποιούν SDV για να φτάνουν στον προορισμό τους, με τους ίδιους να φορούν καταδυτικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι στο περιβάλλον του βυθού. Το DCS επιτρέπει στους στρατιώτες να φτάνουν πολύ πιο κοντά στον στόχο πριν μπουν στο νερό.


«Τα επιτεύγματά μας στις υποβρύχιες τεχνολογίες θα διασφαλίζουν πως το προσωπικό είναι εξοπλισμένο με τεχνολογικά ισχυρά και προσαρμοστικά συστήματα, που μπορούν εύκολα να ανανεώνονται» είπε η Έρικα Μάρσαλ, υπεύθυνη προγράμματος στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Παλμς Μπιτς. «Αυτά τα αξιόπιστα υποβρύχια σκάφη θα προστατεύουν το προσωπικό, διασφαλίζοντας ότι θα καταφθάνει με ασφάλεια, έτοιμο να εκτελέσει την αποστολή του, και θα επιστρέφει με ασφάλεια».

το swimmer delivery vehicles (SDV) που χρησιμοποιούν σήμερα οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις


Δεν υπάρχουν σχόλια: