Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Με ένα εντυπωσιακό άγαλμα οι Κινέζοι τίμησαν τον αρχαίο τους πολέμαρχο - στρατηγό Guan Yu


Με ένα άγαλμα ύψους 48 μέτρων και βάρους 1.320 τόνων, οι Κινέζοι τίμησαν τον μεγαλύτερο αρχαίο πολεμιστή - πολέμαρχο της αρχαίας Κίνας, στρατηγό Guan Yu. Το άγαλμα σχεδιάστηκε στην λογική ότι ο εικονιζόμενος πλέει πάνω στα κύματα, σαν θεός, κρατώντας ένα μεγάλο όπλο που ονομάζεται «Green Dragon Crescent Blade», το οποίο ζυγίζει 136 τόνους. Ολόκληρο το άγαλμα ειναι καλυμμένο με 4.000 ταινίες χαλκού.

Το άγαλμα βρίσκεται πάνω σε μια μεγάλη εξέδρα, ύψους 10 μέτρων, που στο εσωτερικό της φιλοξενεί ένα μουσείο αφιερωμένο στον μεγάλο Κινέζο ήρωα της αρχαιότητας. Το εκληκτικό αυτο άγαλμα μουσείο βρίσκεται στην πόλη Jingzhou, της επαρχίας Hubei.


Ο Guan Yu ήταν ένας στρατηγός που έζησε τον τρίτο αιώνα π.Χ., κατά την περίοδο των Τριών Βασιλείων. Υπηρέτησε ως πολέμαρχος τον Liu Bei και έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εμφύλιο πόλεμο που οδήγησε στην κατάρρευση της δυναστείας των Χαν. Πολλά από αυτά που είναι γνωστά για τον Guan Yu είναι μπερδεμένα με τον μύθο. Δεν ήταν μόνο ένας χαρακτήρας στο ιστορικό μυθιστόρημα του Luo Guanzhong, το ειδύλλιο των Τριών Βασιλείων, ένα από τα πιο γνωστά έργα της κινεζικής λογοτεχνίας, αλλά έχει επίσης θεοποιηθεί ήδη απο την εποχή της δυναστείας των Sui  και εξακολουθεί να λατρεύεται σήμερα από πολλές αιρέσεις του κομφουκιανισμού, Ταοϊσμού, και κινέζικου Βουδισμού στη νότια Κίνα, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ . Γνωστός στην κινεζική λογοτεχνία και ιστορία για την πίστη και τη δικαιοσύνη του. Αγάλματα του, μικρότερου μεγέθους, μπορεί να βρεί κανείς σε όλη την Κίνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: