Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Premier League: Τέρμα οι διακοπές, επιστροφή στη δράση


Δημήτρης Βαρσάνης

Ενώ η 20η Ιουνίου σηματοδότησε επίσημα την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού του 2016, η πιο σημαντική για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου στην Αγγλία ήταν η 1η Ιουλίου, η πρώτη ημέρα για τη σεζόν 2016/17.
Η χρονιά της Premier League τελείωσε πριν από περίπου επτά εβδομάδες, αλλά με το Euro 2016 να μας κρατά απασχολημένους, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ποδόσφαιρο και το καλοκαίρι
Οι παίκτες θα αρχίσουν να επιστρέφουν στα κλαμπ τους αυτή την εβδομάδα, όμως θα ελεγχθεί η καταλληλότητα τους και λαμβάνονται σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου για να πάρουν το 100% της φόρμας και να είναι έτοιμοι για τη νέα χρονιά.
Οι προπονητές συνήθως αρχίζουν τις προετοιμασίες τους για τη pre - season μήνες νωρίτερα, με τα στρατόπεδα και τις εκδρομές να διοργανώνονται πριν από τις θερινές διακοπές, αλλά οι ημερομηνίες για το πότε αυτοί οι παίκτες και οι προπονητές θα επιστρέψουν στην δουλειά να διαφέρουν από το σύλλογο.
Ορισμένοι σύλλογοι λόγω των πρόωρων υποχρεώσεων τους αυτή σεζόν είναι ήδη πίσω στις προπονήσεις, ενώ άλλοι δεν θα επιστρέψουν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας με τους προπονητές τους να δίνουν στους παίκτες κάποιο επιπλέον χρόνο ανάπαυσης.
Μην ανησυχείτε όμως γιατί παρακάτω μπορείτε να μάθετε πότε οι παίκτες και ο προπονητής του συλλόγου θα γυρίσουν στο προπονητικό κέντρο.



Bournemouth

Με τον Eddie Howe και τη Bournemouth να προετοιμάζονται για τη δεύτερη χρονιά τους στην Premier League, τα "κεράσια" θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά από σήμερα 4 του Ιούλη.


Arsenal

Οι Gunners τερμάτισαν δεύτεροι την περασμένη σεζόν και ο Arsene Wenger μαζί με τους παίκτες του, θα έχουν ως στόχο να πάνε καλύτερα την επόμενη χρονιά όταν επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους για τη προετοιμασία σήμερα 4 Ιουλίου.



Burnley

Η Burnley επέστρεψε και πάλι στη μεγάλη σκηνή και ο Sean Dyche είναι βέβαιο ότι θα δουλέψει με τους παίκτες του σκληρά στις προπονήσεις, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, μια εβδομάδα πριν ταξιδέψει στην Νότιο Ανατολική Γαλλία για το στάδιο προετοιμασίας της.



Chelsea

Η Ιταλία αποκλείστηκε από το Euro 2016 το Σάββατο το βράδυ και ο Conte δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα έχει τώρα μια εβδομάδα ξεκούραση. Με τους παίκτες της Chelsea να επιστρέφουν στις προπονήσεις την Δευτέρα 11 Ιουλίου αναμένεται ο Ιταλός προπονητής να αρχίσει τη δουλειά του την ίδια ημέρα.



Crystal Palace

Μετά την καθοδήγηση της Crystal Palace στον τελικό του FA Cup, ο Alan Pardew θα επιστρέψει στην εργασία τους στους "αετούς" από την Πέμπτη 7 Ιουλίου, καθώς ο ίδιος θέλει να ξαναβρεί την εξαιρετική της φόρμα από την αρχή της περασμένης σεζόν.



Everton

Ενώ αρχικά οι παίκτες της πρώτης ομάδας της Everton δεν νόμιζαν ότι θα επιστρέψουν μέσα στην εβδομάδα, ο νέος τους προπονητής Ronald Koeman τους πληροφόρησε ότι θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις σήμερα στις 4 Ιουλίου, για την πρώτη περίοδο λειτουργίας του ως προπονητής.



Hull

Παρά τις φήμες ότι ο Steve Bruce θα έφευγε από τη πρόσφατα προβιβασμένη Hull, ο ίδιος θα είναι υπεύθυνος για τις "Τίγρεις" όταν οι παίκτες συγκεντρωθούν σήμερα στις 4 Ιουλίου.

Leicester

Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της Premier League με ένα πρωτοφανές στυλ, αρκετοί από τους παίκτες της Leicester ήταν πίσω τη Παρασκευή 1η Ιουλίου για τα ιατρικά τέστ, αλλά οι κανονικές προπονήσεις θα αρχίσουν σήμερα, καθώς το σύνολο του Ranieri θέλει να επαναλάβει το αδύνατο.




Liverpool

Οι "κόκκινοι" γύρισαν στο Melwood το πρωί του Σαββάτου για την έναρξη της προετοιμασίας τους με τον Jurgen Klopp να ξεκινά τις προπονήσεις με τέσσερις νέες μεταγραφές και δύο νέα μέλη στο τεχνικό προσωπικό του, για να μην αναφέρουμε την επιστροφή του Mario Balotelli.



Manchester City

Η επίσημη ημερομηνία έναρξης του Pep Guardiola στην Manchester City ήταν τη Παρασκευή 1η Ιουλίου, αλλά ο Ισπανός προπονητής παρουσιάστηκε επίσημα στους οπαδούς του συλλόγου σε ειδική εκδήλωση χθες το απόγευμα.



Manchester United

Παρά το γεγονός ότι ο Jose Mourinho εργάζεται σκληρά στη Manchester United για μερικές εβδομάδες τώρα, ο Πορτογάλος δεν θα πατήσει το προπονητικό κέντρο μέχρι την Πέμπτη 7 Ιουλίου.



Middlesbrough

Ο Aitor Karanka επανέφερε τη Middlesbrough στην Premier League τη τελευταία χρονιά και θα αρχίσεί την προετοιμασία για την πρώτη του σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.



Southampton

Παρά το γεγονός ότι ο Claude Puel ανακοινώθηκε ως νέος προπονητής της Southampton την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, ο Γάλλος "βούτηξε" κατ 'ευθείαν στα βαθιά στη νότια ακτή πραγματοποιώντας τη πρώτη προπόνηση τη Παρασκευή 1η Ιουλίου.



Stoke

Ενώ ο Jack Butland είναι ήδη πίσω στις προπονήσεις με τη Stoke μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό, η πλειοψηφία των παικτών και ο Mark Hughes δεν πρόκειται να γυρίσουν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους μέχρι την Παρασκευή 8 Ιούλη.



Sunderland

Οι "μαύρες γάτες" κατάφεραν να αποφύγουν τον υποβιβασμό χάρη σε μια καταπληκτική πορεία προς το τέλος της σεζόν και ο Sam Allardyce περιμένει το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας του πίσω στη δουλειά σήμερα 4 Ιουλίου, μιας και ο ίδιος φαίνεται να θέλει να εξασφαλίσει ότι οι πρόσφατες μάχες του συλλόγου στο κάτω μέρος να είναι ένα πράγμα του παρελθόντος.



Swansea

Ο Francesco Guidolin ανακοινώθηκε ως μόνιμος προπονητής της Swansea στο τέλος της περασμένης σεζόν αφού διατήρησε τους "κύκνους" στην κορυφαία κατηγορία και ο Ιταλός προπονητής και οι παίκτες του θα επιστρέψουν στην δουλειά σήμερα 4 Ιουλίου, καθώς προετοιμάζονται για μια ακόμη χρονιά στην Premier League.



Tottenham

Η πρώτη σειρά των παικτών της Tottenham επέστρεψαν στις προπονήσεις την Παρασκευή 1η Ιουλίου και απόλαυσαν μια επίσκεψη στο γυμναστήριο, καθώς ο Mauricio Pochettino θέλει να δώσει ακόμα μια ώθηση για τον τίτλο της Premier League.



Watford

Ο Walter Mazzarri έχει δουλέψει σκληρά στη Watford από το διορισμό του τον Μάιο, αλλά θα πάρει τελικά την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του, όταν θα έρθουν όλοι μαζί σήμερα 4 Ιουλίου.



West Brom

Οι "Baggies" είναι μέσα για μια σκληρή σειρά δοκιμών αντοχής όταν γύρισαν στη δουλειά κάτω από τον Tony Pulis, με τους ανώτερους παίκτες στο σύλλογο των Midlands να επιστρέφουν στις προπονήσεις την Τρίτη 5 Ιουλίου.



West Ham
Με το Europa League στο νου ο Slaven Bilic και οι ποδοσφαιριστές της West Ham επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπέςτην Παρασκευή 1η Ιουλίου. Μάλιστα τα "σφυριά" ταξίδεψαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: