Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Liverpool: Τα πέντε βασικά γνωρίσματα για έναν Αυστριακό που στα 39 του προσδοκά να πάρει ακόμα ένα καλό συμβόλαιο



Δημήτρης Βαρσάνης


Ο πρώην τερματοφύλακας της Arsenal μεταξύ άλλων Alex Manninger προπονείται με τη Liverpool αυτή τη περίοδο και ενδεχομένως να ενταχθεί στους "κόκκινους" σε μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία.
Εδώ είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το 39χρονο τερματοφύλακα.



1. Διαθέτει αρκετή εμπειρία
Ο Αυστριακός προς το παρόν είναι χωρίς ομάδα από τότε που η Augsburg τον άφησε ελεύθερο στο τέλος της περασμένης σεζόν.
Ο Manninger αγωνίστηκε για 12 ομάδες σε ανώτερο επίπεδο μετά την εκκίνηση του από το 1995. Ο πρώην Διεθνής με την Αυστρία είχε τρεις περιόδους στη Red Bull Salzburg, δύο στη Siena και έπαιξε για μερικούς διάσημους συλλόγους συμπεριλαμβανομένων της Arsenal, της Fiorentina, της Juventus και της Udinese στην 20ετή και άνω καριέρα του.
Μετά την ελευθέρας του από τη Juventus το καλοκαίρι του 2012, ο Manninger φέρεται να πέρασε από δοκιμή στο άλλο στρατόπεδο του Merseyside όμως δεν κατάφερε να κερδίσει ένα συμβόλαιο στην Everton.



2. Ποτέ δεν έχει νικήσει τη Liverpool στην καριέρα του

Σε τέσσερις εμφανίσεις του ενάντια στη Liverpool κατά τη διάρκεια της περιόδου του στην Arsenal ο Manninger δέχτηκε 10 τέρματα, όλα στο Anfield.
Το καλύτερο αποτέλεσμα απέναντι στους "κόκκινους" ήταν μια λευκή ισοπαλία στο Highbury στις 9 Ιανουαρίου του 1999. Παρότι το Anfield δεν ήταν ένα ευτυχές έδαφος για τον ίδιο, κατάφερε να αποκρούσει ένα πέναλτι του Michael Owen στην ήττα με 4-0 στις 6 Μαΐου του 1998.



3. Πήγε στην Espanyol, είδε και απήλθε
Όντας ο αναπληρωματικός του David Seaman στην Arsenal για πέντε χρόνια ο Manninger άφησε το Βόρειο Λονδίνο για την Espanyol το καλοκαίρι του 2002.
Ωστόσο, δεν πραγματοποίησε καμία εμφάνιση με το σύλλογο της Καταλονίας και αποχώρησε μόλις ένα μήνα μετά την ένταξή του. Αναφέρθηκε εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχαν αμφιβολίες για το αν η μεταγραφή του ενός εκατομμυρίου ευρώ είχε πράγματι ολοκληρωθεί. "Ήρθα εδώ και υπέγραψα με την πρόθεση να μείνω. Δεν καταλαβαίνω τίποτα" είπε ο Manninger τον Αύγουστο του 2002.
Μένοντας χωρίς κλαμπ, ο Manninger εντάχθηκε στην Ιταλική Torino τον Ιανουάριο του 2003 για το υπόλοιπο της σεζόν.



4. Δεν θα είναι ο γηραιότερος τερματοφύλακας στην Premier League

Μετά την αποχώρηση του Mark Schwarzer από τη Leicester στο τέλος της περασμένης σεζόν, η τιμή του γηραιότερου τρέχων παίκτη στην Premier League ανήκει πλέον στον Shay Given της Stoke σε ηλικία 40 ετών.
Ο Ιρλανδός τερματοφύλακα έγινε ο 12ος γηραιότερος στην Premier League αγωνιζόμενος τον Απρίλιο του 2016 όταν αναπλήρωσε το κενό του τραυματία Jack Butland. Ο John Burridge της Manchester City είναι ο γηραιότερος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε στη κατηγορία σε ηλικία 43 ετών και 163 ημερών τον Μάιο του 1995.



5. Συνείσφερε ώστε η Arsenal να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα

Στο πρώτο μέρος της καριέρας του o Manninger θεωρήθηκε ως ένα αξιόπιστο στήριγμα για ton Seaman στην Arsenal. Ψηλός στο ανάστημα και με την ικανότητα να πραγματοποιεί εκπληκτικές επεμβάσεις, στον Manninger παραδόθηκε το βραβείου του καλύτερου παίκτη της Premier League για το μήνα Μάρτιο του 1998 όταν αντικατέστησε τον τραυματία Seaman.
Ακόμη είχε θεωρηθεί ως ένας σημαντικός παράγοντας του πρωταθλήματος της Arsenal τη σεζόν 1997-98, κάνοντας σημαντικες επεμβάσεις σε σημαντικές στιγμές, όπως ένα θαυμάσιο "στοπ" στο εκτός έδρας 0-0 με τη West Ham στις 2 Μαρτίου του 1998. Ωστόσο, με τα χρόνια να περνούν τα ταλέντα του όπως είναι αυτονόητο φαίνεται να επιδεινώνονται. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων του στη Bundesliga, μόνο ένας τερματοφύλακας που πραγματοποίησε πάνω από 20 εμφανίσεις είχε χειρότερο ποσοστό επιτυχίας στις αποκρούσεις από τον Manninger.

Δεν υπάρχουν σχόλια: