Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Οι πιο παράξενες απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν από έντεκα προπονητές


Δημήτρης Βαρσάνης


Ο προπονητής της Manchester United Jose Mourinho έφερε αντίσταση στο τελευταίο παιχνίδι τρέλας απαγορεύοντας στους παίκτες του να παίζουν Pokemon Go δύο ημέρες πριν από τους αγώνες.
Σύμφωνα με την Daily Star ο Mourinho θα προτιμούσε οι παίκτες του να υπακούν και να επικεντρωθούν στην τακτική και στο πλάνο παιχνιδιού της ομάδας αντί να ξοδεύουν το χρόνο τους περπατώντας στους δρόμους ψάχνοντας για ένα Pikachu. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων το φαινόμενο του Pokemon Go έχει σαρώσει τον κόσμο, με εκατομμύρια χρήστες να κολλάνε και να ελπίζουν καθημερινά ότι θα πιάσουν το σπανιότερο Pokemon.
Οι παίκτες της United λέγεται ότι έχουν παγιδευτεί σε αυτό το παιχνίδι, αλλά θα πρέπει τώρα να περιορίσουν το χρόνο παιχνιδιού τους για το επάγγελμά τους.
Είναι σίγουρα ένα πολύ σύγχρονο πρόβλημα, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο στον παράξενο κόσμο του ποδοσφαίρου δεν είναι το πιο ασυνήθιστο πράγμα που ένας προπονητής αισθάνθηκε υποχρεωμένος να απαγορεύσει κατά την πάροδο των ετών.
Κάθε πτυχή της ζωής ενός ποδοσφαιριστή πρέπει να προσανατολίζεται προς την απόδοση στον αγωνιστικό χώρο και στα πάντα, και οτιδήποτε που θα μπορούσε να τους επηρεάσει έχει περιοριστεί από τον έλεγχο των προπονητών.



David Moyes - Οι πατάτες

Η περίοδος του Moyes στη Manchester United ήταν αρκετά μίζερη και ένα από τα πράγματα που έμειναν στο σύντομο πέρασμα του ήταν η απαγόρευση στους ποδοσφαιριστές του να τρώνε πατατάκια τις νύχτες πριν από τους αγώνες. Ο ίδιος εξήγησε το λόγο λέγοντας:"Πήρα αυτή την απόφαση επειδή μερικοί παίκτες ήταν υπέρβαροι και δεν πίστευα ότι τα πατατάκια ήταν καλά για τη διατροφή τους."



Alexander Zorniger - Τα ακουστικά
Ο προπονητής της Stuttgart τους επέτρεψε να τα φοράνε στο λεωφορείο της ομάδας, όχι όμως στο κοινό. Ο ίδιος είπε: "Υπάρχει ένας οπτικός λόγος γι 'αυτό. Ένας κοντός παίκτης φαίνεται γελοίος, όταν τα ακουστικά είναι τόσο μεγάλα όσο όλο το κεφάλι του ".



Paolo Di Canio - Λίγο πολύ τα πάντα

Συγκεκριμένα ο τότε εκκεντρικός προπονητής της Sunderland απαγόρευσε τη κέτσαπ, τη μαγιονέζα, τη Coca-Cola, το Fast Food, το τραγούδι και το κουτσομπολιό εξηγώντας:"Αυτός είναι ένας νέος τρόπος για να σκεφτούν να είναι επαγγελματίες. Είναι δύσκολο. Είναι μια μεγάλη επανάσταση. Είναι στο μυαλό όλα. Θα πρέπει να αλλάξουν γνώμη".



Jurgen Klopp - Το άγγιγμα στο "This is Anfield"

Ο προπονητής της Liverpool έθεσε τέρμα στη παράδοση στο Anfield σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει καλύτερες επιδόσεις με τον Γερμανό να λέει: «Έχω πει στους παίκτες μου να μην αγγίξουν  το «This Is Anfield« μέχρι να κερδίσουν κάτι, αυτό είναι ένα σημάδι σεβασμού».



Fabio Capello - Τα σορτσάκια και τις παντόφλες

Ο Capello ήταν εμφανώς αυστηρός με τους παίκτες του απαγορεύοντας τη casual εμφάνιση στο κοινό. Για αυτό ο πολύπειρος προπονητής ανέφερε:"Θα μοιάζουν πρόχειροι και αντιεπαγγελματικοί"



Neil Lennon - Τα σκουφάκια στη προπόνηση

Ο πρώην προπονητής της Bolton ήθελε οι παίκτες του να αντέχουν το κρύο και να πετάξουν τους σκούφους τους. Ο ίδιος είπε για αυτό το θέμα: "Δεν θέλω οι παίκτες να προπονούνται με σκούφους επειδή δεν παίζουν ποδόσφαιρο με σκούφους. Αν θέλουν να ζεσταθούν θα πρέπει να τρέξουν"



Thomas Schaaf - Τα τατουάζ

Το αφεντικό της Werder Bremen ανέλαβε δράση μετά το τατουάζ του Eljero Elia που δημιούργησε σηπτικό τράυμα. Οι κίνδυνοι της δυσφορίας ή της μόλυνσης δεν άξιζαν τον κόπο λέγοντας ότι: "Είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να αποκλειστεί."



Giovanni Trapattoni - Τα μανιτάρια
Ο προπονητής της Ιρλανδίας ήταν έκπληκτος που έβλεπε τους παίκτες του να τρώνε μανιτάρια μια νύχτα πριν από ένα παιχνίδι αλλά το σκεπτικό του δεν μπόρεσε να το εξηγήσει ακριβώς: "Αν φάνε μανιτάρια, νομίζω ότι την επόμενη μέρα οι παίκτες θα κάνουν παράξενους θορύβους"



Sir Alex Ferguson - Τα φανταχτερά παπούτσια

Ο θρυλικός προπονητής της Manchester United δεν ήταν οπαδός της σύγχρονης τάσης των φανταχτερών παπουτσιών στο ποδόσφαιρο, απαιτώντας από τους νεαρούς παίκτες της ομάδας του να φοράνε μόνο μαύρα.
Ο αμυντικός της United John O'Shea εξήγησε: "Μόλις πήγαινε ένας παίκτης από τις ρεζέρβες στη πρώτη ομάδα δεν υπήρχαν περιορισμοί, αλλά αν φορούσες φανταχτερά χρώματα παπουτσιών και δεν έπαιζες πάρα πολύ καλά είναι πιθανό να έμενες απ' έξω".




Remi Garde - Να μιλάνε Γαλλικά στα αποδυτήρια

Η σύντομη παραμονή του Garde στην Aston Villa δεν ήταν μια ευτυχής περίοδος, αλλά προσπάθησε να ενθαρρύνει τους ξένους παίκτες του να αλληλεπιδρούν με τους άλλους απαγορεύοντας τους να ομιλούν τη μητρική τους γλώσσα.
Ο ίδιος τόνισε για αυτό: "Θα πρέπει να μάθουν αγγλικά γρήγορα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον".



Pep Guardiola - Να οδηγούν σπορ αυτοκίνητα στη δουλειά

Ο πρώην προπονητής της Barcelona έθεσε ένα κανόνα στο κλαμπ της Καταλονίας επιμένοντας ότι οι παίκτες δεν πρέπει να φέρνουν τα σπορ αμάξια τους στη δουλειά.
Ο Zlatan Ibrahimovic δεν εκτίμησε τον κανόνα γράφοντας στο βιβλίο του: «Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν γελοίο. Κανέναν δεν αφορούσε τι αυτοκίνητο οδηγώ, έτσι ώστε πριν από έναν αγώνα έφερα την Ferrari Enzo μου στη δουλειά. Αυτό προκάλεσε μια σκηνή ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: