Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Στο "χορό" των ατζέντηδων: Mendes ή Raiola;


Δημήτρης Βαρσάνης

Κατά τα τελευταία 12 χρόνια ο Jorge Mendes έχει μακράν τη μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι των ατζέντηδων, αλλά ο ίδιος φαίνεται να έχει ξεπεραστεί στο προσκήνιο αυτό το καλοκαίρι από τον Mino Raiola.
Ο δεύτερος ήταν πιο ορατός σε μεγαλύτερα Deal κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, ιδιαίτερα η πιθανή μεταγραφή του Paul Pogba στην Manchester United, στο σπίτι του ενός από τους κύριους πελάτες του Mendes Jose Mourinho. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι αδύνατο να αρνηθούμε ότι είναι οι δύο πιο κυρίαρχοι ατζέντηδες στο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Έτσι, ποιος θα έβγαινε νικητής σε μια υποθετική μάχη μεταξύ των πελατών τους;



David De Gea (Mendes) έναντι Gianluigi Donnarumma (Raiola)

Ο Donnarumma της Milan μπορεί να αναφέρεται ως ο " νέος Gigi Buffon", αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα και ο πραγματικός Buffon ίσως να μην είναι σε θέση να αμφισβητήσει τον De Gea σε αυτό το σημείο. Ο Ισπανός βρίσκεται στα πάνω του όντας ο ένας από τους τρεις καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, αν όχι ο καλύτερος

Ετυμηγορία: De Gea (Mendes)



Nicolas Otamendi (Mendes) έναντι Ignazio Abate (Raiola)

Ο "στάβλος" του Mendes δεν έχει πάρα πολλούς Top Class πλάγιους μπακ, που σημαίνει ότι ο Otamendi "πρέπει" να συμπληρώσει αυτό το ρόλο, αλλά ακόμη και οι εμφανίσεις του σαν κεντρικός αμυντικός κατά πάσα πιθανότητα να ήταν πολύ πεσμένες σε σύγκριση με τον δεξιό μπακ της Milan την περασμένη σεζόν.

Ετυμηγορία: Abate (Raiola)



Fabio Coentrao (Mendes) έναντι Maxwell (Raiola)

Δύο αριστερά μπακ που έχουν βγάλει πρόσφατα το καλύτερο τους εαυτό όμως ο Maxwell είναι μάλλον πιο κοντά στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Βραζιλιάνος ξεκινά βασικός για τη PSG, ενώ η Real Madrid έπρεπε να δώσει δανεικό τον Coentrao στη Monaco.

Ετυμηγορία: Maxwell (Raiola)



Thiago Silva (Mendes) έναντι Bartosz Salamon (Raiola)

Ακόμα και αν ο Silva αντιμετωπίζει πολλούς επιθετικούς στο Γαλλικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει σύγκριση. Ο αμυντικός της Cagliari δεν εμφανίστηκε ακόμη και στο Euro 2016 με την Εθνική Πολωνίας. Ο Silva είναι σε ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο.

Ετυμηγορία: Silva (Mendes)



Pepe (Mendes) έναντι Rodrigo Ely (Raiola)

Ο Pepe μπορεί να είναι μια διχασμένη προσωπικότητα όμως δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση εδώ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης και με το σύλλογο και με τη χώρα του είναι πολύ μπροστά από τον 22χρονο Βραζιλιάνο της Milan.

Ετυμηγορία: Pepe (Mendes)



Renato Sanches (Mendes) έναντι Paul Pogba (Raiola)

Μια σύγκρουση που είναι δύσκολο να βγάλουμε νικητή όπως τους είδαμε κατά τη διάρκεια του Euro 2016. Ο Sanches μπορεί να είχε μεγαλύτερη επιρροή σε αυτό το παιχνίδι για να εμπνεύσει την νίκη της Πορτογαλίας απέναντι στους οικοδεσπότες και σίγουρα πραγματοποίησε ένα πολύ καλύτερο τουρνουά, αλλά η καριέρα του είναι ακόμη πολύ μικρή για να πούμε ότι είναι καλύτερος του Pogba. Από την άφιξή του στο Τορίνο το 2012, ο Γάλλος Διεθνής υπήρξε βασικός παράγοντας για τη Juventus, συμπεριλαμβανομένης της πορείας του συλλόγου στο τελικό του Champions League το 2015. Ομοίως, αν και αυτό είναι ένα μάλλον άδικο μέτρο, οι τιμές τους αντανακλούν την αξία τους. Αν ο Pogba φύγει αυτό το καλοκαίρι, θα μπορούσε να το κάνει μέχρι και για 60 εκατομμύρια ευρώ πιο πάνω από τη μεταγραφή του Sanches.

Ετυμηγορία: Pogba (Raiola)



Angel Di Maria (Mendes) έναντι Henrikh Mkhitaryan (Raiola)
Η Manchester United έχει πάρει τη δική της προοπτική σε αυτό το σημείο τώρα που ο Αρμένος έχει πάει στο Old Trafford. Παρά την αποτυχία του Di Maria στον πιο επιτυχημένο σύλλογο της Αγγλίας, είναι αδύνατο να αρνηθεί κάποιος ότι ο Αργεντινός έχει πραγματοποιήσει μια καλύτερη καριέρα και είναι πιο πολύτιμος παίκτης. Ακόμα ήταν ο παίκτης - κλειδί στη κατάκτηση του Champions League με τη Real Madrid το 2014, έτσι ώστε να σημαίνει ότι κερδίζει αυτή τη μονομαχία.

Ετυμηγορία: Di Maria (Mendes)




Joao Moutinho (Mendes) έναντι Blaise Matuidi (Raiola)

Ένα κομψός ραδιουργός όπως ο Moutinho ενάντια σε έναν ισχυρό δρομέας όπως Matuidi, αλλά όσο καλός και να είναι ο Πορτογάλος για να τον παρακολουθήσεις, ο Γάλλος μέσος φαίνεται να έχει βγάλει περισσότερο τις ικανότητες του κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ο Matuidi έχει κάνει περισσότερα και έχει κερδίσει περισσότερα με την PSG απ' ότι ο Moutinho στη Monaco και είναι πιο περιζήτητος από συλλόγους. Ακόμη δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες του ο Moutinho όπως θα όφειλε.

Ετυμηγορία: Matuidi (Raiola)



Diego Costa (Mendes) έναντι Romelu Lukaku (Raiola)

Πριν από δύο χρόνια δεν θα ήταν πολύ δύσκολο να διαλέξουμε, δεδομένου ότι η Chelsea πούλησε τον Lukaku στην Everton, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα χρήματα πώλησης του στον Costa ο οποίος ερχόταν ως ο κύριος επιθετικός της. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η Everton προσπαθεί να αποκρούσει το ενδιαφέρον της Chelsea για τον Βέλγο που έχει αναπτυχθεί κατά πολύ, καθώς ο σύλλογος του Λονδίνου θέλει να εγκαταστήσει ξανά το Βέλγο Διεθνή ως βασικό επιθετικό τους. Ο Costa εν τω μεταξύ, ήταν πολύ ασταθής στην απόδοση του σε αυτό το διάστημα. Μόνο ένας από αυτούς τους παίκτες φαίνεται να είναι στα πάνω του.

Ετυμηγορία: Lukaku (Raiola)



James Rodriguez (Mendes) έναντι Giacomo Bonaventura (Raiola)

Ο Bonaventura είναι ένας εξαιρετικά στιλπνός παίκτης που έχει πραγματοποιήσει μερικές ευχάριστες εμφανίσεις για τη Milan, ενώ ο James έχει απογοητεύσει στη Real Madrid... αλλά αυτό είναι σχετικά με το ταλέντο του Κολομβιανού. Ο ίδιος έχει απογοητεύσει ως επί το πλείστον γιατί είναι πολύ καλός και εξακολουθεί να είναι σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι ο Bonaventura. Υπάρχουν ακόμα δυνατότητες που ο James μπορεί να επανέλθει στα καλύτερά του, ακόμα και στο Bernabeu μιας και ο ίδιος πρόσφατα απέρριψε μια κίνηση για αλλού

Ετυμηγορία: James (Mendes)


Cristiano Ronaldo (Mendes) έναντι Zlatan Ibrahimovic (Raiola)

Η μάχη μεταξύ των μεγάλων αστέρων από τους μεγαλύτερους παράγοντες. Όμως υπάρχει ακόμα ένα αρκετά μεγάλο χάσμα μεταξύ τους. Ακόμα και όταν ο Ibrahimovic ήταν στο peak του το 2013, ο Ronaldo τον έθεσε νοκ - άουτ στην άμεση αντιπαράθεση τους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου του 2014 μεταξύ της Πορτογαλίας και της Σουηδίας. Και εδώ είναι όλο το θέμα. Ο Ibrahimovic μπορεί να είναι ένας από τους 10 κορυφαίους παίκτες στον κόσμο κατά την τελευταία δεκαετία, όμως ποτέ δεν έφτασε κοντά στο επίπεδο του Ronaldo.

Ετυμηγορία: Cristiano Ronaldo

Συνολικό σκορ: Mendes - Raiola= 6-5

Δεν υπάρχουν σχόλια: