Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ενώ γινόταν το Euro 2016 και το Copa America Centenario....


Δημήτρης Βαρσάνης

Το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μας αναλώθηκε στους θριάμβους της Πορτογαλίας και της Χιλής, αλλά οι σύλλογοι δεν έμειναν ανενεργοί. Εδώ είναι οι μεγαλύτερες πρόσφατες ιστορίες από τους συλλόγους σε όλη την Ευρώπη.



Ο Zlatan Ibrahimovic και ο Henrikh Mkhitaryan υπέγραψαν στη Manchester United
Υπάρχει ήδη ένας αέρας αισιοδοξίας στη Mancheter United. Με τον Jose Mourinho στη τεχνική τους ηγεσίας θα υπογράψουν τέσσερις παίκτες αυτό το καλοκαίρι: ο Eric Bailly (που αποκτήθηκε πριν από το Euro 2016), ο Ibrahimovic και ο Mkhitaryan είναι οι τρεις όμως ποιος θα είναι ο τέταρτος;



Η Barcelona λάνσαρε μια καμπάνια για τη στήριξη της στο Lionel Messi

Πιθανώς να γνωρίζετε ότι ο Messi κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες για φορολογική απάτη και καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκισης, αν και είναι απίθανο ότι θα εκτίσει τη ποινή του κάποιο διάστημα στη φυλακή. Τι μπορεί να έχετε χάσει ήταν κοινωνική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης της Βαρκελώνης γύρω παίκτης αστέρι τους. Μια δήλωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου συνοδευόταν από το μήνυμα #WeAreAllLeoMessi.



Ο Jurgen Klopp υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Liverpool

Φαίνεται μάλλον περίεργο το γεγονός ότι στον Klopp έχει ήδη δοθεί ένα καινούργιο συμβόλαιο οκτώ μήνες μετά την ένταξή του στη Liverpool. Ενώ ο ίδιος έχει κάνει κάποιες βελτιώσεις στην ομάδα, δεν την έχει μετατρέψει σε ένα σύνολο νικητή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το νέο συμβόλαιο θα τον κρατήσει στο Anfield για άλλα έξι χρόνια. Έξι μήνες είναι πολλοί στο ποδόσφαιρο, μια εποχή στην οποία πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Έξι χρόνια είναι...



Ο Saido Mane υπέγραψε τελικά για τη Liverpool

Μετά από πολλές εικασίες σχετικά με το μέλλον του η Liverpool κατέβαλε περίπου 30 εκατομμύρια λίρες για τις υπηρεσίες του Mane, κάνοντας τον πέμπτο παίκτη στις τρεις τελευταίες χρονιές που μετακομίζει από το St Mary's στο Anfield μετά τους Dejan Lovren, Ricky Lambert, Adam Lallana και Nathaniel Clyne.



Στη West Ham ο Sofiane Feghouli

Πολλές συμφωνίες έχουν ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά μια που υποτιμήθηκε πολύ ήταν από πλευράς της West Ham, που πήρε τον Αλγερινό εξτρέμ Sofiane Feghouli με ελεύθερη μεταγραφή από τη Valencia. Ο Feghouli είναι ένας από εκείνους τους παίκτες που θα μπορούσαν να σε οδηγήσουν είτε στα ουράνια είτε στο πλήρες χάος.



Ο Stiliyan Petrov προπονείται με την Aston Villa

Μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες των τελευταίων εβδομάδων ήταν του Stiliyan Petrov - που έπρεπε να αποσυρθεί πριν από τρία χρόνια μετά τη διάγνωση του με λευχαιμία. Ο Βούλγαρος άρχισε τις προπονήσεις με την Aston Villa αυτό το καλοκαίρι. Την Κυριακή, πήρε μέρος στη νίκη της Villa με 8-0 επί της Gak, όμαδα της έκτης κατηγορίας της Αυστρίας.



Η PSG διόρισε τον Unai Emery

Είναι παράξενο το γεγονός ότι ο διορισμός ενός προπονητή σε μια από τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου έπεσε κάτω από το ραντάρ, αλλά η PSG έχει ένα νέο άνθρωπο που είναι επιφορτισμένος αφού χώρισε τις σχέσεις του με τον Laurent Blanc. Ο σύλλογος της πρωτεύουσα πρόσφερε τον πάγκο στο τρεις φορές νικητής του Europa League Unai Emery, ο οποίος έφερε μαζί του τον Grzegorz Krychowiak από την Sevilla.



Ο Marcelo Bielsa είχε ένα πολύ, πάρα πολύ σύντομο πέρασμα από τη Lazio

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Lazio. Αρχικά αναφέρθηκε ότι ο Marcelo Bielsa θα είναι ο νέος προπονητής του συλλόγου. Άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες που προσπάθησαν να χαλάσουν τη συμφωνία με τη Lazio να διαψεύδει αυτές τις φήμες ανακοινώνοντας το διορισμό του, αλλά δύο ημέρες αργότερα ο Bielsa παραιτήθηκε επικαλούμενος  τις "ανεκπλήρωτες υποσχέσεις" από τον σύλλογο. Κάποιοι εικάζουν ότι τούτη η επιλογή του είχε να κάνει με την εγκατάλειψη της εργασίας του Gerardo Martino από την Εθνική Αργεντινής όμως ο Bielsa αρνήθηκε ότι υπήρχε κάποια σχέση.



Από πρωταθλητής Ευρώπης και Κόσμου στo Yorkshire o Victor Valdes

Υπήρχε πολύς ενθουσιασμός όταν ο πρώην τερματοφύλακας της Barcelona και της Manchester United Victor Valdes ξεκίνησε να ακολουθεί τη Middlesbrough στο Twitter και σε αντίθεση με πολλούς ψευδείς συναγερμούς στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποδείχθηκε ότι ο νικητής του Παγκοσμίου κυπέλλου υπέγραψε στη Boro. Φαίνεται ότι η έλξη του προπονητή της Aitor Karanka εξακολουθεί να είναι ισχυρή.



Επιβεβαιώθηκε η εξαγορά της Swansea από Αμερικάνους

Τεχνικά αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro, αλλά είναι το είδος των ειδήσεων που ίσως διέφυγε της προσοχή σας. Ένας επενδυτικός όμιλος με επικεφαλείς τους Αμερικανούς επιχειρηματίες Jason Levien και Steve Kaplan έχει αγοράσει το 60% των μετοχών της Swansea, παρόλο που οι Trust Supporters του συλλόγου εξακολουθούν να κατέχει το 21% και ο Huw Jenkins θα παραμείνει σε έναν εκτελεστικό ρόλο. Έτσι θεωρητικά, δεν θα αλλάξει τόσο πολύ μέρα με τη μέρα η διαχείριση στους "κύκνους". Όμως αυτό είναι μόνο στη θεωρία.



Υπέγραψε στη Juventus ο Dani Alves 

Ένα σημάδι από μια μετατόπιση εξουσίας ή απλά η Barcelona πουλάει κάποιον στο σωστό χρόνο; μάλλον το δεύτερο με το 33χρονο να έχει χάσει πολλά από τα στοιχεία του στο παρελθόν, αλλά η μεταγραφή του Alves για τη Juventus είναι ακόμα μια αρκετά σημαντική κίνηση. Ο Βραζιλιάνος γιόρτασε ανοίγοντας ένα μπουκάλι με ένα μάλλον ανορθόδοξο τρόπο.


Η Crystal Palace κινείται σοβαρά

Η Premier League πρόκειται να είναι ένα συσσωρευμένο μέρος αυτή τη σεζόν. Αν οι συναλλαγές του καλοκαιριού είναι ένα σημάδι για το τι θα έρθει, στη Palace σίγουρα μοιάζουν σοβαροί για να αφήσουν μια εντύπωση. Οι "αετοί" έχουν ήδη πάρει τον Steve Mandanda, το "νούμερο 2" του Hugo Lloris στην εθνική ομάδα της Γαλλίας και πρόσθεσε επίσης τον Andros Townsend, όπως και πηγές μεταφέρουν ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Christian Benteke. Φαίνονται να γίνονται πολλές σοβαρές συμφωνίες.



"Απολογήθηκε" στον Gallagher ο Guardiola

Είναι εύκολο να είσαι κυνικός με τον τρόπο που υποδέχθηκε τον Pep Guardiola η Manchester City, αλλά να τον πάρει συνέντευξη ο τραγουδιστής των Oasis και φανατικός οπαδός των Citizens Noel Gallagher πριν από τη συνηθισμένη συνέντευξη Τύπου ήταν πραγματικά αρκετά προσφιλές. Ότι ο Guardiola - ένας "πρύτανης" του σύγχρονου ποδοσφαίρου - φάνηκε να είναι νευρικός μπροστά από την κάμερα μόνο προστίθεται στην εκδήλωση.



Paul Clement μέσα, Matthias Sammer έξω στη Bayern

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Guardiola από την Bayern Munich, ο σύλλογος κινήθηκε αρκετά γρήγορα για να προσλάβει τον επόμενο προπονητή τους. Ο Anceloti επανασυνδέθηκε με τον παλιό του φίλο και βοηθό προπονητή Paul Clement, ο οποίος θα επαναλάβει το ρόλο του δίπλα στον Ιταλό. Το δίδυμο συνεργάστηκαν στην Chelsea, στη PSG και στη Real Madrid. Δεν θα τους κάνει παρέα ωστόσο από την επόμενη σεζόν ο αθλητικός διευθυντής Matthias Sammer, ο οποίος παραιτήθηκε εν μέσω ανησυχιών λόγω της υγείας του..



Ο Yakubu παίζει για τη Boreham Wood

Με σχεδόν 100 τέρματα στη Premier League γραμμένα στο όνομά του, ήταν μια έκπληξη για να διαβάσουμε ότι ο πρώην επιθετικός της Everton Yakubu αγωνίστηκε για τη Boreham Wood σε φιλικό προετοιμασίας αυτή την εβδομάδα. "Είναι σε ένα ορισμένο επίπεδο και είναι ένα μοντέλο επαγγελματία", δήλωσε ο Luke Garrard, προπονητής της Boreham Wood. Ακόμη, πίστευει ότι οι πιθανότητες υπογραφής του "Yak" μόνιμα είναι λεπτές.


Στη Κίνα ο Hulk

Ο Sven Goran Eriksson, προπονητής της Shanghai SIPG ζήτησε τον Hulk για την κορυφή της επίθεσης του και τον πήρε τελικά για ένα επιβλητικό ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ από τη Zenit πριν από λίγες εβδομάδες.



O Claude Puel είναι ο νέος προπονητής της Southampton 
Η Southampton έχει ένα νέο προπονητή εδώ και λίγες εβδομάδες μετά την αναχώρηση του Ronald Koeman για την Everton. Ο άνθρωπος στο ερώτημα είναι ο Claude Puel, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι μια ευχάριστη προσθήκη από εκείνους που γνωρίζουν το Γαλλικό ποδόσφαιρο μιας και πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό έργο στη Nice τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: