Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

F-22 και F-35 εναντίον όλης της Κίνας (;)


Είναι το 2026. Οι Η.Π.Α βρίσκονται σε μια εκτεταμένη περίοδο κρίσεων και εντάσεων με μια άλλη ισχυρη χώρα (φωτογραφίζεται η Κίνα) όπου τελικά έφτασε η μεγάλη ρήξη. Η αντίπαλος χώρα διαθέτει δυνατότητες κυβερνοπολέμου, βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και ισχυρή αεράμυνα. Τα αεροσκάφη B-52 και F-15E είναι επισφαλή για να επιτύχουν τους στόχους τους. Θα επιτύχουν όμως τα F-22 και F-35;

Οι αξιωματικοί της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, Jeff Harrigian και Max Marosko σε μελετη τους για το Mitchell Institute for Aerospace Studies με τίτλο: « Fifth Generation Air Combat: Maintaining the Joint Force Advantage» απαντούν πως ναι. Όπως αναφέρουν στο πόνημά τους: το F-22 και F-35 αναιρούν τις δυνατότητες του οπλοστασίου του εχθρού μέσα από έναν συνδυασμό τεχνολογίας και τακτικής. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό των stealth ικανοτήτων τους, των αισθητήρων, και τις δυνατότητες δικτύωσης τους για να είναι ένα βήμα μπροστά από τις δυνάμεις του εχθρού. Ο πολυεθνικός χαρακτήρας του προγράμματος F-35 θα βοηθήσει την πολεμική προσπάθεια στο μέλλον, πάρα πολύ.


Οι συντάκτες της μελέτης πιστεύουν ότι η πολυεθνική φύση του F-35 θα είναι ένα συν σε καιρό πολέμου. Τα κοινά ανταλλακτικά, εκπαίδευση, και οι κοινές διαδικασίες συντήρησης αεροσκαφών θα καταστήσει ευκολότερη την διαμοιράσει πόρων και στελεχών ανάμεσα στους συμμάχους. Στο σενάριο των συγγραφέων, ένα F-35 απο την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναγκάζεται να προσγειωθεί σε μια βάση της  Βασιλικής Αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας, και οι Αυστραλοί συντηρητές επισκευάζουν γρήγορα το αεροπλάνο ώστε να συνεχίσει την αποστολή του.

Οι συγγραφείς προβλέπουν οτι ο εχθρός θα χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους κατα των αεροδρομίων της Αμερικής. Για την αντιμετώπισή τους, τα αεροσκάφη των ΗΠΑ θα πρέπει να πετούν απο μικρότερα στρατιωτικά και ακόμη και πολιτικά αεροδρομίων σε όλη την χώρα. Οι δυνατότητες δικτύωσης και των δύο F-22 και F-35 θα τους επιτρέψουν να συντονίσουν και να αγωνιστούμε μαζί, ακόμη και όταν διασπείρονται μέσα από μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή.

Αυτή η δικτύωση θα επιτρέπει να έουν την δυνατότητα ενημερώσεις της αποστολής, για τυχόν αλλαγές ή απειλές ενώ είναι εν πτήση ή κατα την διάρκεια της αποστολής τους. Επίσης, σρ συνδυασμό με τους αισθητήρες που έχουν τα δυο αυτά αεροσκάφη θα ειναι πιο γρήγορη και ασφαλής η ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων με πληροφορίες.

Ολόκληρο το πόνημα μπορείτε να το διαβάσετε, στα αγγλικά ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: