Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Τα "μεγάλα κεφάλια" που αποφασίζουν τη τύχη της Εθνικής Αγγλίας






Δημήτρης Βαρσάνης

Με τον πιο ευτελές τρόπο τελείωσε άλλο ένα Διεθνές τουρνουά για τους παίκτες της Αγγλίας και τους υποστηρικτές της.
Η πρόσφατη ιστορία δίνει την αίσθηση ότι οι οπαδοί των "Τριών Λιονταριών" αποθαρρύνονται κάθε καλοκαίρι για την Εθνική τους ομάδα, για όλη την υπόσχεση και αισιοδοξία, με συνέπεια να αδυνατούν να φτάσουν τις δυνατότητές τους και να ανακατεύονται με τους μεγάλους παίκτες στη Διεθνή σκηνή.
Είναι μια αποτυχία που έχει κοστίσει στον Roy Hodgson τη θέση του, αν και ο ίδιος επέλεξε να παραιτηθεί πριν η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του δείιξει τη πόρτα της εξόδου.
Έτσι, ξεκινά το κυνήγι για την επιλογή του επόμενου προπονητή για την εθνική ομάδα. Αυτό που πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο για τους υψηλά ιστάμενους της Αγγλικής Ομοσπονδίας είναι ότι πρόκειται για τη πιο δύσκολη δουλεία ίσως και του κόσμου, αλλά η FA θα πρέπει να βρει έναν νέο προπονητή να οδηγήσει το έθνος στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της FA Greg Dyke τόνισε ότι ο Hodgson θα έπρεπε να φτάσει την Αγγλία στα ημιτελικά για να εξασφαλιστεί ότι θα διατηρήσει τη δουλειά του, αλλά με τον επικεφαλής να κάνει στην άκρη αυτό το καλοκαίρι, ο ίδιος δεν θα έχει κανένα λόγο στην απόφαση για το νέο αφεντικό.
Έτσι, με τον Dyke να είναι εκτός, ποιος θα έχει στην FA το διόλου αξιοζήλευτο έργο της επιλογής του διαδόχου του Roy Hodgson;



Martin Glenn

Ο διευθύνων σύμβουλος της FA διορίστηκε το Μάρτη του 2015 όντας προηγουμένως Διευθύνων Σύμβουλος της United Biscuits. Ήταν επίσης ο άνθρωπος που προσέλαβε τον Gary Lineker για την προώθηση των Walkers Crisps.
Παρά το υπόβαθρό του στη βιομηχανία, στο παρελθόν ήταν ένας μη-εκτελεστικός διευθυντής της Leicester City, καθώς επίσης και κάτοχος διαρκείας στη Wolves.
Ήρθε στο προσκήνιο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης επαινόντας το έργο του προέδρου της FIFA Gianni Infantino και για τα σχέδια του για την τεχνολογία δοκιμάζοντας βίντεο σε αγώνες της Αγγλίας.
Με τον Dyke να φεύγει ο Glenn θα κατέχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της επόμενης κατεύθυνσης της Αγγλίας. Ο 54χρονος έχει δηλώσει στο παρελθόν σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της FA ότι θέλει να βάλει πρώτα τους οπαδούς, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι πρώτες επιλογές του Glenn για το ρόλο του προπονητή.



Dan Ashworth

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της West Brom είναι τεχνικός Διευθυντής της FA από το 2012, και ο Ashworth ήταν στη Γαλλία με τον Hodgson και την ομάδα της Αγγλίας αυτό το καλοκαίρι.
Μιας και ο Ashworth έζησε από μέσα τη κατάσταση θα είχε μια άποψη από πρώτο χέρι πώς ο Hodgson αντιμετώπιζε μέρα με τη μέρα τις πιέσεις του προπονείς την Αγγλία και θα έχει την καλύτερη εσωτερική γνώση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να κουβαλήσει μαζί του ο επόμενος προπονητής.
Παρά το ρόλο του στο στρατόπεδο της Αγγλίας ο Harry Redknapp, ο οποίος βρέθηκε υποψήφιος για την δουλειά το 2012 έχει μιλήσει έξω από τα δόντια για την ικανότητα του Ashworth.
Γράφοντας στην Telegraph ο Redknapp ανέφερε: "Έχουμε τη γελοία κατάσταση που ο Dan Ashworth θα πάρει την απόφαση για τον επόμενο προπονητή της Αγγλίας και δεν είμαι σίγουρος για τα διαπιστευτήριά του."


Το Συμβούλιο της FA
Κάτω από το προαναφερθέν δίδυμο που θα επιλέξει τον επόμενο τεχνικό της Αγγλίας βρίσκεται ένα συμβούλιο 123 ατόμων.
Ενώ ο Ashworth και ο Glenn θα είναι σε θέση να διατυπώσουν τι συστάσεις τους, η απόφαση για το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής θα έρθει κάτω από αυτό το συμβούλιο, και σύμφωνα με την Daily Mail είναι πρόθυμοι να μην βιαστούν στην επόμενη πρόσληψη.
Το συμβούλιο θα θέλει να διπλοτσεκάρει την επιλογή των Answorth και Glenn και θα μπορούσε να ασκήσει βέτο στην απόφαση τους εάν διαφωνεί με το δίδυμο.
Τα πιο γνωστά άτομα στο συμβούλιο περιλαμβάνουν το πρόεδρο της PFA Gordon Taylor, τον επικεφαλής της ένωσης προπονητών του πρωταθλήματος Howard Wilkinson και το πρώην Διευθύνων σύμβουλο της Manchester United και νυν αντιπρόεδρο της FA David Gill.
Το Συμβούλιο επί του παρόντος είναι υπό την προεδρία του Dyke, αλλά έχει ήδη λάβει την εναντίωση από το Συμβούλιο στην προσπάθεια να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την FA πιο αντιπροσωπευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: