Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η πιο πικρή ήττα των αμερικανικών Ο.Υ.Κ, απο την οπτική των Ταλιμπάν (ΒΙΝΤΕΟ)


Φυσικά αναφερόμαστε στην γνωστή πλέον, επιχείρηση Red Wings η οποία πραγματοποιήθηκε το 2005  ο απώτερος σκοπός της οποίας ήταν η διενέργεια μιας εκτεταμένης αντιαντάρτικης επιχείρησης, καθώς τότε πλησίαζαν οι τότε προεδρικές εκλογές. Το πιο αξιομνημόνευτο σημείο αυτής της επιχείρησης ήταν η πρώτη στα χρονικά πλήρη, σχεδόν, καταστροφή μιας ομάδας υποβρυχίων καταστροφών του αμερικανικού ναυτικού, των γνωστόν SEALs. Συγκεκριμένα, απο την εξαμελή ομάδα επέζησε μόνο ένας, ο οποίος και δημοσιοποίησε σε βιβλίο την ιστορία της ομάδα του και το ήθος των μελών της.

Πρόσφατα, η ιστορία αυτής της ομάδας έγινε ταινία. Προφανώς σε απάντηση αυτής της ταινίας η Ταλιμπάν δημοσιοποίησαν ένα βίντεο το οποίο αφορά την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Αναλυτικά, το παρακάτω βίντεο ξεκινάει απεικονίζοντας την τελευταία φάση της καταδίωξης της συγκεκριμένης ομάδας. Οι Ταλιμπάν καταγράφουν στο φακό την μεταχείρισή που έχουν δύο πτώματα των Αμερικανών Ο.Υ.Κάδων. Στην συνέχεια, δείχνουν τις αποστολές έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί για την εύρεση των υπολειμμάτων της ομάδας. Το ενδιαφέρον στο βίντεο είναι, εκτός της παρουσίασης των πολεμικών λάφυρων που αποκόμισαν, η ευκολία και οι πιθανές εξειδικευμένες γνώσεις χακαρίσματος και χειρισμού που έχουν, απέναντι στον ηλεκτρικό εξοπλισμό των αμερικανικών, που αποκόμισαν μετά την νίκη τους.

Το βίντεο τελειώνει με μερικές σκηνές απο βομβιστικές και άλλου τύπου ενέδρες των Ταλιμπάν, σε δρόμους και κατοικημένους τόπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: