Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η στήλη της γεύσης - Μηλόπιτα


της «Μαγείρισσας»

Υλικά:
για την ζύμη
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
3/4 φλιτζανιού βιτάμ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν μπάουτερ
Επιπλέον:
1 κιλό καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες, μήλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλιά βούτυρο
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ζυμώνουμε μαζί με την ζάχαρι, το μπέικιν μπάουτερ, το βιτάμ, τον κρόκο και το κονιάκ, μέχρι να γίνου όλα μια μαλακή ζύμη. Στην συνέχεια την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο και την στρώνετε σε ένα ταψάκι προσέχοντας να καλυφθούν και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Μετά, την τρυπάτε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει και την βάζετε να μισο - ψηθεί σε έναν μέτρια προθερμαινόμενο φούρνο.

Μετά, παίρνετε τα μήλα και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, την κανέλα, και το ασπράδι το οποίο έχει χτυπήσει για να γίνει μαρέγκα. Στην συνέχεια τα βάζετε πάνω στην προθερμαινόμενη ζύμη σας και απο πάνω προσθέτετε ραντίζοντας το λιωμένο βούτυρο. Ξαναβάζετε στον φούρνο την πίτα για το τελικό της ψήσιμο για περίπου 20 - 30 λεπτά.

Την μηλόπιτα σας μπορείτε να την σερβίρετε με κρέμα σαντιγί αν θέλετε.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: