Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Με λαμπρότητα και ριζοσπαστισμό γιορτάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (βίντεο - φωτογραφίες)


Παρελάσεις και εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε ολόκληρη τη Βρετανία στις 28 Ιουλίου 2014 με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, προς τιμή των ανδρών και των γυναικών της κοινότητας των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι υπηρέτησαν και έπεσαν στο καθήκον, κατα το παρελθόν και το παρόν.


 Στο Stirling της Σκωτίας, όπου έγινε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, την εθνική αυτή εκδήλωση μεταξύ άλλων, όπως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron ο υπαρχηγός των Δυνάμεων Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Πτέραρχος Sir Stuart Peach, την παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου θέλοντας να δείξουν την υποστήριξή τους στις ένοπλες δυνάμεις και ειδικά προς τα 400 στελέχη, τους 1.200 βετεράνους και και τους 200 ​​Ευέλπιδες οι οποίοι παρέλασαν μέσα απο την σκωτσέζικη πόλη.


Την εκδήλωση παρακολούθησε και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του βρετανικού θρόνου, το οποίο μετά το πέρας της παρέλασης δήλωσε πως: «Είναι ευχαρίστηση να παρακολουθεί κανείς τις εκδηλώσεις του Stirling για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή την ημέρα εκφράζουμε όλοι μας την εκτίμησή μας και λέμε ευχαριστώ σε όλους τους μόνιμους, τους έφεδρους, τους δοκίμους και τους βετεράνους και από τα 3 Ένοπλα σώματα των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και στις οικογένειές τους, για τις θυσίες που έκαναν και την προσφορά τους προς αυτή την μεγάλη οικογένεια».








Στην παρέλαση συμμετείχε και το 4ο Βασιλικό τάγμα της Σκωτίας. Ο Λοχαγός του τάγματος και παρελαύνων, Frazer Stark ανέφερε για το γεγονός: «Είναι μεγάλη τιμή για κάποιον να είναι μέρος αυτής της της εθνικής εκδήλωσης εδώ στο Stirling. Έχοντας μόλις επιστρέψει από τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, ξέρω πόσο σημαντικό είναι για το στρατιωτικό προσωπικό να γνωρίζει ότι μας η υποστηρίζει ο κόσμος. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε αυτή τη συντριπτική υποδοχή από τους ανθρώπους του Stirling».



Στο Λονδίνο εκείνη την ημέρα πραγματοποιούταν το London Gay Pride Parade το οποίο δεν εμπόδισε τα στελέχη του βρετανικού στρατού να παρελάσουν κατα την διάρκεια του event, για 7η φορά στην ιστορία του gay pride, τιμώντας και στον Λονδίνο την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων αλλα και τα περίπου 130 μέλη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας τα οποία υπηρετούν στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, δείχνοντας ότι στον βρετανικό στρατό δεν υπάρχουν ταμπού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: