Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η Apple στο μάτι του κυκλώνα



Θα ερευνήσει και η Apple από την μεριά της τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο από ηλεκτροπληξία την άτυχη νεαρή Κινέζα.

Όπως δήλωσε ο Κάρολιν Γου, εκπρόσωπος της εταιρείας στο Πεκίνο:«Θα ερευνήσουμε τις καταγγελίες και θα συνεργαστούμε πλήρως με τις Αρχές», εκφράζοντας παράλληλα τα τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 23χρονης.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κίνας, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η Μα Λου πέθανε από ηλεκτροπληξία αλλά δεν έχει συνδέσει ακόμα το περιστατικό με το κινητό της τηλέφωνο. Μάλιστα η κρατική τηλεόραση  μετέδωσε πως ο φορτιστής που χρησιμοποίησε το θύμα δεν ήταν ο φορτιστής που δίνει η εταιρεία  μαζί με τα τηλέφωνά της που πωλούνται στην Κίνα.
Αυτό όμως δεν εμπόδισε τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συνδέσουν τον θανάτου της 23χρονης με το iphone της με αποτέλεσμα  χιλιάδες χρήστες του συγκεκριμένου προϊόντος να διατείνονται πως δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν τις  συσκευές τους.

Apple και κινεζική αγορά

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τα προϊόντα της Apple στον πλανήτη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους Κινέζους, συχνά – πυκνά, να την βάζουν στο στόχαστρο.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη τον περασμένο Απρίλιο. Η εφημερίδα  του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας  δημοσίευε αρνητικά σχόλια για την Apple επί πέντε συνεχείς ημέρες, κατηγορώντας την για «πρωτοφανή υπεροψία» επειδή η εταιρεία πουλούσε καλύμματα για το iPhone στην τιμή των 80 δολαρίων, ενώ σε άλλες χώρες τα διέθετε δωρεάν.

Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους κινεζική κυβέρνηση: «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη. Έχουμε να μάθουμε πολλά πράγματα για το πώς πρέπει να λειτουργούμε στην Κίνα»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: