Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινή βάρδια στους παιδικούς σταθμούς της Νεάπολης



Σε λειτουργία όλο τον μήνα Αύγουστο θα θέσει ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών το βρεφικό και το παιδικό τμήμα του παιδικού σταθμού της οδού Πόντου. Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η παροχή βοήθειας  της δημοτικής αρχής για τους εργαζόμενους γονείς σε θέματα φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

«Η διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προσχολικής αγωγής, η δημιουργία σύγχρονων υποδομών παιδικής μέριμνας και ιδανικών συνθηκών φιλοξενίας ήταν και παραμένει ο κύριος γνώμονας ενεργειών για την δημοτική αρχή της Νεάπολης – Συκεών. Θέλουμε να δώσουμε μια διέξοδο στην πλειονότητα των εργαζομένων γονέων που αγωνιούν για την φύλαξη και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους κατά την διάρκεια του καλοκαιριού» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Δημήτρης Απατσίδης.

Από την μεριά του ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, αναφέρει πως με την συγκεκριμένη απόφαση «αποδεικνύουμε (ως δημοτική αρχή) στην πράξη τον στόχο μας για την πολύπλευρη στήριξη των συμπολιτών μας χωρίς καμιά περαιτέρω επιβάρυνση του ήδη βεβαρημένου οικογενειακού τους προϋπολογισμού».

 Οι στόχοι του Δήμου

Μέχρι στιγμή, βάση των στοιχείων που έχει δώσει ο δήμος Νεάπολης – Συκεών στην δημοσιότητα, έχουν φιλοξενηθεί στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του δήμου 1.650 παιδιά εκ των οποίων τα 1.005 δωρεάν. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, απώτερος στόχος του είναι η δημιουργία νέων δημοτικών υποδομών παιδικής φροντίδας και ο εκσυγχρονισμός των ήδη υπαρχόντων σε όλες τις δημοτικής ενότητες του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: