Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Στο σκαμνί ο Μουσάραφ για την υπόθεση Μπούτο



Επιστρέφει στο διεθνές προσκήνιο η υπόθεση της δολοφονίας της Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία δολοφονήθηκε το 2007 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την πρωθυπουργία του Πακιστάν. Αφορμή της εκ νέου ανάδειξης της υπόθεσης είναι οι κατηγορίες για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία της Μπούτο, που απήγγειλε το Ειδικό δικαστήριο για υποθέσεις τρομοκρατίας του Πακιστάν προς τον στρατηγό ε.α. και τότε πρόεδρο της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ.

Όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο, οι κατηγορίες κατά του Μουσάραφ θα απαγγελθούν επίσημα στις 6 Αυγούστου. Ο συνήγορος του Μουσάραφ, Άχμαντ Ράζα Κασούρι, δήλωσε πως ο πελάτης του είναι αθώος και οι κατηγορίες είναι αποτέλεσμα πολιτικής πλεκτάνης. Μάλιστα, όπως  δήλωσε  ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Τσόντρι Αζνάρ Άλι, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο, σε περίπτωση που καταδικασθεί ο Μουσάραφ μπορεί να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου ή να καταδικασθεί σε ισόβια δεσμά.

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η δίκη του Μουσάραφ ενδέχεται να διευρύνει την ήδη έντονη καχυποψία που υπάρχει, μεταξύ του στρατού και του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: