Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Απατεώνας με αγάπη στο... λάδι!



Συνελήφθη στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, 39χρονος, μέλος συμμορίας που εξαπατούσε συστηματικά επιχειρηματίες, κυρίως ελαιοπαραγωγούς.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος μαζί με τους συνεργούς του που αναζητούνται,  επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα, τα οποία προσέγγιζε μέσω αγγελιών σε εφημερίδες και προέβαινε σε προφορική συμφωνία για αγορά ελαιολάδου. Στην συνέχεια καθόριζαν σημείο συνάντησης στις περιοχές Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου ή Ζεφυρίου, όπου τους ανέμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι συστήνονταν ως συγγενικά πρόσωπα του υποτιθέμενου αγοραστή. Έπειτα, οδηγούσαν τα θύματα σε αποθήκες, προκειμένου να εναποθέσουν το εμπόρευμα και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα αφαιρούσαν το εμπόρευμα, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο. Όταν μάλιστα τα θύματα αντιδρούσαν , οι δράστες δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία.

Από την αστυνομική έρευνα γύρω απο τις δράσεις της συγγεκριμένης σπείρας, εξιχνιάσθηκαν: οκτώ υποθέσεις απάτης αγοράς ελαιολάδου, δύο  υποθέσεις απάτης αγοράς επίπλων, δύο  ληστείες με το πρόσχημα της αγοράς ελαιολάδου και μία ληστεία από την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, από παθόντα στον οποίο θα πουλούσαν ξαπλώστρες.
 
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων εμπορευμάτων εκτιμάται στο χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: