Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Στην... κρεμάλα για τρίτη φορά ο Σόρος!







Την κατά 41 χρόνια μικρότερή του και δασκάλα της γιόγκα, Ταμίκο Μπόλτον, θα παντρευτεί ο 83χρονος και  γνωστός επενδυτής, Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος θα διαβεί τον Σεπτέμβριο, τα σκαλιά της εκκλησίας για τρίτη φορά.

Ο γάμος του γνωστού χρηματιστηριακού παράγοντα θα γίνει στην Νέα Υόρκη και μάλιστα, το ζευγάρι έχει ζητήσει από τους προσκεκλημένους να μην αγοράσουν δώρα αλλα τα χρήματα να τα διαθέσουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Από τους δύο προηγούμενους γάμους του, με την Annaliese Witschak και την Susan Weber Soros, ο κ. Σόρος έχει αποκτήσει πέντε παιδιά και πολλά εγγόνια.

Η καριέρα του κροίσου

Γεννημένος στη Βουδαπέστη το 1930, ο Σόρος  προερχόταν από οικογένεια Εβραίων. Κυνηγήθηκε από το ναζιστικό καθεστώς και διέφυγε με πλαστή ταυτότητα στη Βρετανία και από εκεί στις ΗΠΑ. Αρχικά  έκανε δουλειές του ποδαριού (σερβιτόρος, αχθοφόρος) και παθιάστηκε με τη φιλοσοφία, προτού καταλήξει να εργάζεται ως χρηματιστής στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1950. Το 1992 πόνταρε στην κατάρρευση της στερλίνας και κέρδισε 1 δισ. δολ., ενώ κάτι ανάλογο έκανε και λίγα χρόνια αργότερα σε Ασία και Λατινική Αμερική, αποκομίζοντας επίσης τεράστια κέρδη.

 Σήμερα, είναι ο πρόεδρος του Soros Fund Management και του Ινστιτούτου Ανοιχτής Κοινωνίας, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. Στήριξε οικονομικά την πτώση του ανατολικού μπλοκ και έδωσε τη μεγαλύτερη στην ιστορία επιχορήγηση στην ηπειρωτική Ευρώπη για τη σύσταση του Πανεπιστημίου Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη. Κατά την έναρξη της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης τάχθηκε από την αρχή  υπέρ του Νότου και κατά του Βερολίνου, καθώς θεωρεί ότι, με τις πολιτικές του, υπονομεύει το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: