Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Παρολίγον νεκρός σε κρατητήριο της DEA απο ασιτία



Κοντά στα 3 εκατ. ευρώ αποζημίωση θα λάβει από την υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ, την γνωστή DEA νεαρός φοιτητής, καθώς ξεχάστηκε επί τέσσερις ημέρες σε κρατητήριο της υπηρεσίας χωρίς τροφή και νερό.

Η αρχή του τετραήμερου μαρτυρίου για τον Ντάνιελ Τσονγκ, φοιτητή από το Σαν Ντιέγκο, ξεκίνησε όταν συνελήφθη από άνδρες της υπηρεσίας στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια εφόδου. Στην συνέχεια, οδηγήθηκε στο κρατητήριο και μετά από ανάκριση, του ανακοινώθηκε ότι δε θα ασκηθεί τελικά δίωξη.

«Θα έρθουμε σε λίγο να σε πάρουμε», του είπε μάλιστα ένας αξιωματικός. Κι ενώ περίμενε να αφεθεί ελεύθερος, τελικά τον ξέχασαν.

Όπως ο ίδιος δηλώνει, έμεινε χωρίς τροφή και νερό στο κρατητήριο που το άφησαν για τέσσερις μέρες. Για να μην αφυδατωθεί αναγκάστηκε να πιει μέχρι και τα ούρα του.

Τελευταία του ελπίδα για την σωτηρία, το κορδόνι του. Την μια άκρη του την έβγαλε από τη χαραμάδα της πόρτας και την άλλη, την έδεσε στο καρπό του χεριού του.Τελικά κάποιος διερχόμενος, έξω από την πόρτα του κρατητηρίου, πρόσεξε το κορδόνι και άνοιξε την πόρτα.

Αμέσως, ο Τσονγκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφυδατωμένος, με κράμπες, προβλήματα στα νεφρά και τον οισοφάγο. Είχε επίσης χάσει 7 κιλά. Από την μεριά της η υπηρεσία, ζήτησε επισήμως συγγνώμη για το γεγονός, ενώ ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για το παρ' ολίγον μοιραίο συμβάν. Μάλιστα από τότε, η DEA τοποθέτησε παράθυρα και κάμερες στα κρατητήρια, ενώ καθιερώθηκε καθημερινός έλεγχος στο εσωτερικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: