Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μπαν Κι-μουν:«Αφήστε ελεύθερο τον Μόρσι»


Την άμεση απελευθέρωση του πρώην Προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι και άλλων στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας,  ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν από τις αιγυτιακές αρχές, όπως τόνισε μέσω του εκπροσώπου του.

«Για άλλη μια φορά, ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Υποστηρίζει το δικαίωμα όλων των Αιγυπτίων να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Καλεί τις μεταβατικές αρχές να διασφαλίσουν το νόμο και την τάξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα όλους τους Αιγυπτίους και επαναλαμβάνει την έκκλησή του για μια ουσιαστική εθνική διαδικασία διαλόγου και συμφιλίωσης, που δεν αποκλείει κανέναν. Στόχος της πρέπει να είναι η χάραξη ενός οδικού χάρτη, που θα οδηγήσει στην πλήρη αποκατάσταση του ελέγχου της χώρας από τους πολίτες, τη συνταγματική τάξη και τη δημοκρατική διακυβέρνηση» τόνισε ο εκπρόσωπος του  Μπαν Κι-μουν.


Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις καθεστωτικών και αντικαθεστωτικών ενώ παραμένει άγνωστη η τοποθεσία κράτησης του  Μοχάμεντ Μόρσι, μετά  την απομάκρυνσή του από την εξουσία, με στρατιωτικό πραξικόπημα στις 3 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: