Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Επίδομα θέρμανσης και ...κρατικές απώλειες

 

Στα 82 εκ. ευρώ έφτασε το ποσό που δόθηκε στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης για το 2013 και άνω 230 εκ. ευρώ έφτασαν οι απώλειες, για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, διασταυρώνοντας τα εκκαθαρίστηκα σημειώματα των υποψηφίων με τα τιμολόγια πώλησης πετρελαίου, που έγιναν μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2013, εγκρίθηκαν οι αιτήσεις 400.000 δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης, οι οποίοι έλαβαν το συνολικό ποσό των 82 εκ. ευρώ.

Η έγκριση της πληρωμής του επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές πετρελαίου εσωτερικής καύσης έγινε στις 19 Ιουνίου από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταικούρα. Η συνολική δαπάνη της πληρωμής του επιδόματος έφτασε το ποσό των 22,7 εκ. ευρώ και αφορά τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2013.

Nα σημειωθεί εδώ πως απο τον  συνολικό προϋπολογισμό του κράτους, λόγω της συνολικής εξίσωσης του Ειδικού φόρου  κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, χάθηκαν έσοδα άνω των 230 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: