Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ο Πάπας στην Κόπακαμπάνα


Η βροχή και το κρύο δεν στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τα 1,5 εκατ. κόσμου, κυρίως νέων που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας ,από το να περιμένουν στωικά την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου τον Α’, στην παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, για να τον υποδεχθούν και να λάβουν την ευλογία απο τα χέρια του.



Ο ποντίφικας κατέφθασε με ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε σχετικά μακριά από το σημείο της υποδοχής. Στην συνέχεια, επιβιβάστηκε σε ένα λευκό αυτοκίνητο με το οποίο, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, διέσχισε το πλήθος που κάλυπτε απόσταση τεσσάρων χλμ. και το οποίο συνεχώς τον επευφημούσε. Ο Πάπας κατά την διάρκεια της πορείας, αστειευόταν με τους νεαρούς που τον περικύκλωναν και ασπαζόταν τα μικρά παιδιά.





«Φαίνεται ότι οι Καριόκας δεν πτοούνται ούτε από το κρύο ούτε από τη βροχή. Δείξατε ότι η πίστη σας είναι ισχυρότερη από αυτά» τόνισε ο Πάπας όταν έφτασε τελικά στην τεράστια εξέδρα όπου δέσποζε ο επιβλητικά φωτισμένος γαλάζιος σταυρός. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Φραγκίσκος ο Α’, κατήγγειλε «την ψευδαίσθηση μιας ευτυχίας» που προκαλεί σε πολλούς νέους το χρήμα και η εξουσία.

Ενώ στο Μεξικό

Ακτιβιστές και θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ζητούν από τον Πάπα να σταματήσει τη διαδικασία της αγιοποίησης του Ιωάννη Παύλου Β, δεδομένου, όπως ανέφεραν, ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί αν κάλυπτε ή καταδίκαζε περιπτώσεις παιδοφιλίας στην Εκκλησία.

Εδώ  και χρόνια, πολλές μεξικανικές ενώσεις επικρίνουν την έλλειψη δέσμευσης και διαφάνειας του που χαρακτήριζε την πολιτική του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, ο Αλμπερτο Άθιε, ιερέας που παραιτήθηκε λόγω του συγκεκριμένου θέματος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Φραγκίσκος έχει τη δύναμη να «μετατρέψει αυτή τη μαύρη σελίδα στην ιστορία της Εκκλησίας και να εργαστεί για τη πραγματική ανανέωσή της στο σύγχρονο κόσμο''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: