Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Επέστρεψε ο τρόμος στην Φουκουσίμα




Οι καπνοί που εμφανίστηκαν να βγαίνουν από τον τρίτο αντιδραστήρα του Φουκουσίμα-1, ξύπνησαν μνήμες από το τραγικό περιστατικό της έκρηξης του πυρηνικού αντιδραστήρα που συνέβη το 2011, μετά απο σεισμό, στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Ήδη έχουν ξεκινήσει  έρευνες από τους ειδικούς ώστε να εξακριβώθουν τα αίτια της εμφάνισης των καπνών.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από έναν υπεργολάβο που μαγνητοσκοπούσε το κατεστραμμένο κτήριο, προετοιμάζοντας τις εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών από το σημείο .Τα σύννεφα καπνού ήταν ακόμα ορατά μετά από δυο ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας παροχής ενέργειας, Tokyo Electric Power Co, δεν υπάρχει καμία ένδειξη αύξησης της ραδιενέργειας στην περιοχή.

«Είναι πιθανό το νερό της βροχής να εισχώρησε στο κτήριο όπου στεγάζεται ο αντιδραστήρας και να έπεσε πάνω στη σαρκοφάγο, η οποία είναι καυτή, με αποτέλεσμα να εξατμιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Maymi Yoshida

Τα μέτρα προστασίας

 Το κυριότερο μέτρο προστασίας που εφαρμόζονται  για την μείωση της διαρροής ραδιενέργειας  είναι η επίστρωση κάθε αντιδραστήρα με χάλυβα ως και 20 εκατοστών. Επικουρικά σε αυτό το μέτρο, η Tokyo Electric Power Co, εδώ και δύο χρόνια, ρίχνει νερό πάνω στους κατεστραμμένους αντιδραστήρες για να διατηρήσει τη θερμοκρασία τους σε χαμηλά επίπεδα. Μια τεχνική όμως, που όπως καταγγέλλουν πολλοί ειδικοί, επιφέρει μια μεγάλη διαρροή ραδιενεργού υλικού στην θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: