Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η κόντρα για το εξώφυλλο του τρομοκράτη, συνεχίζεται!

 

Συνεχώς κλιμακούμενη γίνεται η ένταση γύρω από το πρόσωπο του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, του οποίου φωτογραφία έχει βάλει στο εξώφυλλο του τεύχους Αυγούστου, το γνωστό περιοδικό, Rolling Stone.

Αυτή τη φορά το περιοδικό Boston Magazine, ως απάντηση στο Rolling Stone, εξέδωσε φωτογραφίες από τον φωτογράφο της αστυνομίας, Σον Μέρφι, ο οποίος και τις δημοσιοποίησε, στις οποίες απεικονίζεται ο 18χρονος τρομοκράτης αιμόφυρτος και ημιλιπόθυμος να εντοπίζεται μέσα στη βάρκα που αποτέλεσε το τελευταίο καταφύγιό του και στη συνέχεια να συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς.

Σε δήλωσή του για τους λόγους που τον οδήγησαν να δημοσιοποιήσει αυτές τις φωτογραφίες, ο κ. Μέρφι ανάφερε πως:« Η εικόνα που έδωσε το Rolling Stone είναι προσβολή για κάθε έναν που έχει φορέσει στολή οποιασδήποτε αστυνομικής ή στρατιωτικής δύναμης και στις οικογένειες όποιων έχασαν κάποιον δικό τους στο καθήκον. Η αλήθεια είναι πως η ωραιοποίηση του προσώπου της τρομοκρατίας δεν είναι μόνο προσβλητική αλλά μπορεί ακόμη και να γίνει κίνητρο σε ασταθείς προσωπικότητες ώστε να κάνουν κάτι για να γίνουν εξώφυλλο του Rolling Stone».

Δεν υπάρχουν σχόλια: