Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

«Πυρ και μανία» ο Ερντογάν με τους Times



Με μυνήσεις απειλεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, την Βρετανική εφημερίδα Times του Λονδίνου, για τη δημοσίευση άρθρου - ανοικτής επιστολής υπογεγραμμένη από διακεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν διαχειρίστηκε τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Οι δημοσιογράφοι θέλουν να ρίξουν λάσπη για να δουν τι θα γίνει. Οι Times νοικιάζουν τις σελίδες τους επί χρήμασι. Εδώ οι Times θα αποτύχουν. Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της εφημερίδας. Όσοι υπέγραψαν την επιστολή, ενοικίασαν τις απόψεις τους και δεν υποστηρίζουν πραγματικά τη δημοκρατία. Αν πραγματικά πίστευαν στη δημοκρατία, δεν θα επιδείκνυαν τέτοια έλλειψη χαρακτήρα ώστε να αποκαλούν τον ηγέτη ενός κόμματος που κέρδισε το 50 τοις εκατό των ψήφων δικτάτορα», είπε στο τουρκικό κανάλι NTV, ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η επιστολή που εξόργισε τον κ. Ερντογάν, δημοσιεύτηκε απο τους Times του Λονδίνου κατα την διάρκεια των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία των περασμένο Μάιο. Υπογραφόταν απο διασημότητες, μεταξύ των οποίων ο Σον Πεν, η Σούζαν Σαράντον και ο Μπεν Κίνγκσλι και κατηγορούσε την κυβέρνηση Ερντογάν για "δικτατορικό καθεστώς", ενώ επιρρίπτονταν ευθύνες για το θάνατο 5 διαδηλωτών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους μετά από σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία

Επίσης, επιρρίπτονταν κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού για υπονόμευση των αρχών της ελευθερίας του Τύπου, αφού δεκάδες δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: