Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Προσοχή τη ...«ανεβάζεις»




Έρευνα του βρετανικού οργανισμού Internet Watch Foundation (IWF), σοκάρει με τα αποτελέσματά του για το πού μπορούν να καταλήψουν οι φωτογραφίες που νεαρά άτομα «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 88% των ημίγυμνων, ή γυμνών φωτογραφιών που ανεβάζουν οι έφηβοι στο διαδίκτυο, υποκλέπτονται από «παρασιτικούς» ιστότοπους και καταλήγουν ως «teaser» σε πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Μάλιστα, μέσα σε 48 ώρες, οι ειδικοί του IWF εντόπισαν 12.224 «ακατάλληλες» φωτογραφίες και βίντεο που είχαν δημοσιευτεί σε 68 διακριτικά sites και κοινωνικά δίκτυα και όμως το 10.776 εξ αυτών (ποσοστό 88 %) , υποκλάπηκαν και στη συνέχεια δημοσιεύτηκαν σε «ροζ» ιστότοπους.

«Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία ανωνυμίας όπου οι νέοι έχουν την ανάγκη να δείξουν ότι υπάρχουν, διψάνε για αναγνώριση. Μία ανάγκη να είσαι κάπου ένας σταρ. Όμως αν ο Warhol είπε ότι μπορούμε όλοι να είμαστε διάσημοι για ένα τέταρτο της ώρας, με το διαδίκτυο, αυτό το τέταρτο μπορεί να διαρκέσει για όλη τη ζωή.», αναφέρει ο κοινωνιολόγος, Μισέλ Φιζ.

Το IWF αναφέρει σεανακοίνωσή του επίσης πως αν η φωτογραφία ενός εφήβου βρεθεί σε «ύποπτη» ιστοσελίδα, δεν αρκεί να διαγράψει το λογαριασμό που διατηρεί, ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη του, αφού αν η φωτογραφία περάσει στο διαδίκτυο, τότε χάνεται ο έλεγχος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: