Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Στοπ στο πορνό απο τον Κάμερον



 
Να περιορίσει την παιδική πορνογραφία και την πορνογραφία που αναπαριστά ή απεικονίζει σκηνές βιασμού σκοπεύει ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, όπως θα ανακοινώσει σήμερα σε ομιλία του στην NSPCC (National Society for the Prevention of Cruelty to Children), με στόχο την μείωση πρόσβασης των χρηστών του διαδικτύου στην πορνογραφία και κυρίως της παιδικής πορνογραφίας.

«Κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο άθλιες, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την άρρωστη και κακόβουλη πρόθεση του χρήστη και θα πρέπει να υπάρξει κάποια απάντηση σε όλα αυτά. Έχω ένα πολύ σαφές μήνυμα για την Google, την Bing, τη Yahoo! και τις υπόλοιπες εταιρείες. Έχετε την υποχρέωση και το ηθικό καθήκον  να ενεργήσετε για το θέμα αυτό .. » φαίνεται πως θα αναφέρει στην ομιλία του ο Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με κομμάτια της δημόσιας ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι δραστικές αλλαγές που προτίθεται να εφαρμόσει η βρετανική κυβέρνηση, αφορούν την χρήση φίλτρων προστασίας από τους χρήστες του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, όταν κάποιος στήνει έναν καινούριο broadband λογαριασμό, οι ρυθμίσεις σχετικά με την εγκατάσταση «οικογενειακών» φίλτρων θα είναι επιλεγμένες αυτόματα. Εάν ο χρήστης επιλέγει «next» ή «enter», τότε τα φίλτρα θα παραμένουν ενεργοποιημένα, και θα «καλύπτουν» κάθε συσκευή που συνδέεται μέσω του λογαριασμού του σπιτιού. 

Σε ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση θα μπορεί να προβεί μόνο ο κάτοχος του λογαριασμού- δηλαδή ένας ενήλικος. Αντίστοιχοι κανόνες χρήσης θα επιβληθούν και σε υπάρχοντες κατόχους λογαριασμών.

Ο κ. Κάμερον θα δώσει στις εταιρείες του χώρου των μηχανών αναζήτησης διορία μέχρι τον τον Οκτώβριο για να παρουσιάσουν μέτρα μπλοκαρίσματος παράνομου υλικού. «Τα μεγάλα μυαλά που εργάζονται γι 'αυτούς, θα πρέπει να ξεπεράσουν τις όποιες τεχνικές δυσκολίες για το θέμα» δήλωσε χαρακτηρίστηκα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: