Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών για την Κυριακάτική αργία






Την απόσυρση της διάταξης που προωθεί η κυβέρνηση για την λειτουργία των καταστημάτων έως  250 τ.μ., όλες τις Κυριακές του έτους, ζητά με ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Στο κείμενο του ψηφίσματος τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν την αναγκαιότητα εξέτασης του όλου ζητήματος με λογική, σοβαρότητα, ρεαλισμό, στο πλαίσιο ενός ανοικτού διαλόγου με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς καθώς η όποια  απόφαση για διατήρηση, κατοχύρωση, τροποποίηση ή κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στον τομέα του εμπορίου, πρέπει να αποτελέσει καρπό μιας ουσιαστικής συζήτησης προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με την προυπόθεση πάντα, την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και η διασφάλιση του συνόλου των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και η εξασφάλιση σύγχρονων και δημοκρατικών όρων απασχόλησης. 

Επίσης στο ίδιο κείμενο, ζητούν απο την κυβέρνηση να προωθήσει δράσεις για την αποτροπή νέων λουκέτων σε καταστήματα και επιχειρήσεις, κυρίως μικρές και μικρομεσαίες, που χρεοκοπούν καθημερινά και χιλιάδες πολίτες αναγκάζονται να βιώσουν τον εφιάλτη της ανεργίας.

Να λάβει ειδική μέριμνα για τουριστικές περιοχές (τουριστικούς προορισμούς), οι οποίες ορίζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και να να συναποφασει με τα κατα τόπους δημοτικά συμβούλια, με τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς για το χρόνο (πόσες και ποιες Κυριακές), το είδος και το μέγεθος των επιχειρήσεων που πρέπει να είναι ανοιχτές ή κλειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: