Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο Πάπας Φραγκίσκος ο Ά για γυναίκες και ομοφυλόφιλους ιερείς



Κατα την διάρκεια της επιστροφής του απο την περιοδεία του στην Βραζιλία, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, πάπας Φραγκίσκος ο Ά, αναφερε στους δημοσιογράφους πως οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να επικρίνονται ούτε να περιθωριοποιούνται, ως απάντηση σε ερώτηση για τους ομοφυλόφιλους ιερείς.

Οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να έχουν πλήρη αποδοχή από την κοινωνία, μολονότι η παραδοσιακή καθολική διδασκαλία χαρακτηρίζει τις ομοφυλοφιλικές πράξεις «αμαρτωλές», συνέχισε ο ποντίφηκας ενώ υπογράμμισε πως:«Εάν ένας άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος, αναζητεί το Θεό και έχει καλή πίστη, ποιος είμαι εγώ για να τον κρίνω; Η Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας εξηγεί το ζήτημα πολύ ξεκάθαρα. Το πρόβλημα δεν είναι να έχει κανείς τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό. Πρέπει να είμαστε όλοι αδέλφια. Το πρόβλημα είναι οι ομαδοποιήσεις, είτε ομοφυλοφίλων, είτε άπληστων ανθρώπων, είτε μασόνων, είτε με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις. Αυτό είναι το χειρότερο πρόβλημα».

Ενώ για το θέμα των γυναικών ιερέων, ο Φραγκίσκος Α’ σημείωσε ότι ενώ η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί αρνητικά, ωστόσο σημείωσε, πως ο ρόλος των γυναικών δεν πρέπει να περιορίζεται.

«Δεν μπορούμε να περιορίσουμε το ρόλο των γυναικών στους απλούς βοηθούς για τη λειτουργία ή στην προεδρία των φιλανθρωπικών εκκλησιαστικών ομάδων, πρέπει να αναλάβουν και άλλους ρόλους», τόνισε ο Πάπας, σε συνέντευξη μεγάλης διάρκειας σε δημοσιογράφους του Βατικανού κατα την επιστροφή του απο την Βραζιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: