Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο Θανάσης Δαβάκης στους Μείζονες Σχηματισμούς του Στρατού



Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, στα πλαίσια των επισκέψεών του στους Μείζονες Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφθηκε την 1η Στρατιά όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά για το έργο και τις δυνατότητες του Μείζονος Σχηματισμού του Στρατού Ξηράς.



Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε χαιρετισμό στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, συνομίλησε μαζί τους και τους διαβεβαίωσε πως: «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα που άπτονται της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων και προωθεί κατά προτεραιότητα λύσεις που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους και την τόνωση του ηθικού των Αξιωματικών, των υπαξιωματικών και του λοιπού προσωπικού».



Ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες εξυγίανσης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, επισημαίνοντας πως «έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα, με χειροπιαστό οικονομικό αποτέλεσμα, μετά από επιτελική επεξεργασία και διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, είναι σε εξέλιξη η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που θα συμβάλλουν στην αύξηση των εσόδων των Ταμείων».

Ο κ. Δαβάκης διαβεβαίωσε πως πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση της λειτουργίας των Μετοχικών Ταμείων, επ' ωφελεία όχι μόνο της σημερινής γενεάς Αξιωματικών, αλλά και των μελλουσών.



Ακολούθως, ο κ. Δαβάκης μετέβη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), όπου ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, τον ενημέρωσε για το έργο του Αρχηγείου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: