Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Το περπάτημα σκοτώνει το άγχος



Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου  του Πρίνστον, στην Νέα Υόρκη, μετά από εργαστηριακές έρευνες διαπίστωσαν πως το έντονο περπάτημα μπορεί να ενεργοποιήσει νέα νευρικά κύτταρα και να απομακρύνει το άγχος.

Οι επιστήμονες, χώρισαν μερικά  ποντίκια  σε δύο ομάδες: μια που ήταν ιδιαιτέρως κινητική και μια κάπως νωθρή και τα υπέβαλαν σε συνθήκες στρες. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν, πως όσα ποντίκια άνηκαν στην πρώτη ομάδα παρουσίαζαν χαμηλότερα επίπεδα άνχους από αυτά της.

Η γνώμη των ειδικών

« Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλος ρυθμίζει την συμπεριφορά υπο συνθήκες στρες, μας δείχνει πιθανούς τρόπους για την αντιμετώπιση των διαταραχών που συνδέονται με το άγχος. Μάλιστα, είναι η πρώτη μελέτη που αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο το περπάτημα, επιδρά ευεργετικά στον εγκέφαλο. » ανέφερε η καθηγήτρια Elizabeth Gould. Οι επιστήμονας επίσης αναφέρουν, πως στην πρώτη ομάδα των ποντικιών αναπτύσσονταν και νέοι νευρώνες,, η δράση των οποίων, εστίαζε ακριβώς στην απομάκρυνση του στρες, της νευρικότητας, ακόμα και της κατάθλιψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: