Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τη παγωτό τρώς;



Έρευνα του  ίδρύματος Smell & Taste Treatment and Research Foundation που πραγματοποιήθηκε για την εταιρία παρασκευής παγωτών, Baskin Robins υποστηρίζει πως  η γεύση παγωτού που προτιμάμε αποκαλύπτει κι άλλα για την προσωπικότητά μας.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο ιδρυτής του ερευνητικού κέντρου, δρ Αλαν Χιρς, αφού διερεύνησε εξονυχιστικά το ζήτημα, κατέληξε στο ότι οι προτιμήσεις μας στο τή παγωτό συνήθως τρώμε, μαρτυρούν κάποιες διαδεδομένες κατευθύνσεις για την προσωπικότητά μας.

«Είχαμε ορισμένα ευρήματα που μας εξέπληξαν» λέει ο δρ Χιρς. «Για παράδειγμα, τα άτομα που επιλέγουν κάποιο είδος σορμπέ και κυρίως ανανά, πορτοκάλι και βατόμουρο είναι πιο απαισιόδοξα από ό,τι θα φανταζόταν κάποιος, παρά το έντονο χρώμα αυτών των παγωτών, ενώ όσοι διαλέγουν μια γεύση παγωτού σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και αφράτα ζαχαρωτά εντός του (μαρσμέλοου) είναι πολύ καλοί στο να ακούν τα προβλήματα των άλλων» τονίζει ο κ. Χίρς.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνα δείχνουν τα εξής:

Σοκολάτα: Ατομα «θεατρικά», πολύ δραστήρια, που φλερτάρουν έντονα, αισθησιακά και εύπιστα.
Σοκολάτα με μέντα: Ατομα που φιλονικούν, επιφυλακτικά, «σφιχτά» με τα χρήματα.
Σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και μαρσμέλοου: Ατομα επιθετικά, καλοί ακροατές, ελκυστικά.
Σοκολάτα με κομμάτια σοκολάτας και κούκις: Ατομα φιλόδοξα, ανταγωνιστικά, οραματιστές.
Σοκολάτα με κομμάτια σοκολάτας: Ατομα γενναιόδωρα, ικανά.
Βανίλια: Ατομα παρορμητικά, εύκολα επηρεαζόμενα, ιδεαλιστές.
Φράουλα: Ατομα ανεκτικά, αφοσιωμένα, εσωστρεφή.
Κρέμα με καραμελωμένα φιστίκια πεκάν: Ατομα υποστηρικτικά, τρυφερά που προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Κρέμα με καφέ: Ατομα σχολαστικά, ευσυνείδητα που αναζητούν την ηθική τελειότητα.
Σορμπέ με ανανά, πορτοκάλι, βατόμουρο:  Ατομα αναλυτικά, αποφασιστικά, απαισιόδοξα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: