Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Οι απόψεις όσων ήταν εκεί...

 
Τις απόψεις τους και ένα μέρος τις ζωής τους μας παρουσιάζουν η Κική, η Κατερίνα και η Θωμαί γύρω απο το θέμα τις διαθεσιμότης των Δημοτικών υπαλλήλων.,σήμερα ,έξω απο το δημαρχείο Θεσσαλονίκη.

«Με πονάότι κανείς δεν έχει εκτιμήσει τις θυσίες που ως σχολικοί φύλακες έχουμε κάνει,πέραν των καθηκόντων μας. Να στεκόμαστε μέσα στα σχολεία ενώ έχουν καταλήψεις για να μην μπαίνουν εξωσχολικοί και πρεζόνια, να καθαρίζουμε τα σχολεία απο σύριγγες και σκουπίδια, να φτιάχνουμε κήπους και να βάφουμε τα σχολεία για να φαίνονται ωραία και τώρα το κράτος μας πετά έτσι στο δρόμο;» δηλώνει με αγανάκτηση, η Θωμαί, μία απο τους 130 σχολικούς φύλακες, που μαζί με τους Δημοτικούς αστυνομικούς, συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω απο το Δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

«Οι δημοτικοί αστυνομικοί κουτσά - στραβά θ την γλιτώσουν γιατί οι πιο πολύ θα πάνε στην αστυνομία και γιατί με τις κλήσεις και την δίωξη του παραεμπορίου  φέρνουν έσοδα στο κράτος, εμείς είμαστε ο αδύναμος κρίκος, εμάς θέλαν να φάνε απο την αρχή» συμπληρώνει απο την μεριά της η Κική, για το θέμα .



Για τις απόψεις που ακούγονται συχνά και απο κυβερνητικά στελέχη, για αδιαφάνεια στις προσλήψεις τους, απαντούν πως: «εμείς προτοπροσληφθήκαμε το 2001 με μοριοδότηση, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών φυλάκων ήταν της Ευρωπαικής Ένωσης και εφόσον πληρούσαμε τα κριτήρια που τέθηκαν, ηλικίας, εντοπιότητας, περιόδου ηλικίας. Απο το 2001 - 2005 εργαζόμασταν χωρίας άδειες, χωρίς ένσημα και μόνο για 595 ευρώ. Φυσικά, αυτό το εργασιακό καθεστώς οδήγησε πολλούς να φύγουν. Το 2006 επι Παυλόπουλου ξανακάναμε τα χαρτιά μας και τα στείλαμε στο ΑΣΕΠ, ξαναπροσληφθήκαμε με το ίδιο εργασιακό καθεστώς, μέχρι σήμερα, σαν δέσμιοι του κράτους, χωρίς δικαιώματα.» δηλώνει η Κική
«και επιπλέον να μην έχεις δικαίωμα να ζητήσεις να σου κολλάν τα ένσημα και να σου λέν πως για να γίνει αυτό χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Νάτη μας ήρθε». συμπλήρωσε η Κατερίνα

Για το πως βλέπουν το μέλλων τους, τα πρόσωπα τους συννεφιάζουν. « Εγω έχω δύο παιδιά οδοντίατρους και τους πληρώνω το νοίκι του οδοντιατρείου τους. Ο άντρας μου παίρνει 800 ευρώ σύνταξη. Τώρα...» λέει η Κική.
«Εγώ έχω άντρα και γιο άνεργο» λεει η Κατερίνα.
Ενώ η Θωμαί συμπληρώνει πως«μην το ψάχνεις, όλες οιοικογένειες πάνω κάτω την ίδια ιστορία θα σου πουν, το μόνο που περιμένουμε είναι τουλάχιστον να μας στηρίξει ο Δήμος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: