Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τα κουνούπια αγαπούν ...την μπύρα!



Πόλος έλξης για τα κουνούπια φαίνεται να είναι και η μπύρα σύμφωνα με έρευνα που ανακοίνωσε η Αμερκανική Ένωση Ελέγχου Κουνουπιών, και δημοσίευσε η "Washington Times". Καθώς μόνο ένα μπουκάλι μπύρας αυξάνει κατά 20 % την πιθανότητα επιδρομής από τα ενοχλητικά αυτά έντομα.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές τα κουνούπια προτιμούν τους καταναλωτές μπύρας καθώς το συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό αυξάνει την ποσότητα αιθανόλης που εκκρίνεται μέσω του ιδρώτα. Παράλληλα, αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος γεγονός που λειτουργεί ως μαγνήτης για αυτά τα έντομα. Αυτό είναι άλλωστε εμφανές από το γεγονός,  ότι προτιμούν τις πιο θερμές περιοχές του σώματος όπως, το κεφάλι, το λαιμό, τα πόδια και τους αστραγάλους.

Άλλες προτιμήσεις των κουνουπιών

Οι ειδικοί επίσης επισημαίνουν στην ίδια έρευνα πως παράγοντες που λειτουργούν ως μαγνήτης για τα κουνούπια είναι η ομάδα αίματος, καθώς δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στην ομάδα Ο. Τα άτομα μεγάλης ηλικίας είναι επίσης στην λίστα των θυμάτων τους, καθώς εκπνέουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακά αλλά και όσοι αθλούνται, καθώς κατά την διάρκεια της άσκησης συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες γαλακτικού οξέος, ουρικού οξέος, και αμμωνίας στον ιδρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: