Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ομοφοβικό κήρυγμα απο τον Ρώσο Πατριάρχη

Σε μια άκρως ομοφοβική και κοινωνικά ρατσιστική δήλωση προχώρησε πρόσφατα ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ο οποίος δήλωσε πως: «η νομική αναγνώριση του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή».

Σε κήρυγμά του  απευθυνόμενος σε πιστούς στον καθεδρικό ναό Καζάν, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ο κ. κ. Κύριλλος ανέφερε πως: «Αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη ένδειξη της Αποκάλυψης. . . Σημαίνει ότι οι άνθρωποι επιλέγουν την οδό της αυτοκαταστροφής».

Η συγκεκριμένη δήλωση του Ρώσου πατριάρχη δεν είναι τυχαία. Έρχεται ως στήριξη στον πρόσφατο προεδρικό νόμο που εξέδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βραδιμήρ Πούτιν, στο οποίο απαγορεύεται οποιαδήποτε συζήτηση, αναφορά ή παρουσίαση θέματος  που άπτεται του ζητήματος της ομοφυλοφιλίας καθώς θεωρείται ομοφυλοφιλική προπαγάνδα. Μάλιστα, στις διατάξεις του νόμου αυτού προβλέπεται η επιβολή υψηλών προστίμων για συζητήσεις περί ομοφυλοφιλίας, παρουσία  παιδιών.


Η ομοφυλοφιλία αν και έχει αποποινικοποιηθεί στη Ρωσία απο το 1993 συνεχίζει να στιγματίζεται στη χώρα καθώς η εκκλησία διατηρεί σημαντική κοινωνική και πολιτική επιρροή. Οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων απαγορεύονται και ακτιβιστές έχουν υποστεί επανειλημμένα άγριες επιθέσεις από ομοφοβικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: