Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Θεατρόφιλοι κλέφτες...



Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, επτά (7) ημεδαποί ηλικίας από 25 έως 45 ετών, οι οποίοι μετά το πέρας θεατρικών παραστάσεων, αφαιρούσαν τις εισπράξεις απο τα ταμεία των θεάτρων.

Συγκεκριμένα, οι επτά δράστες μαζί με άλλους τρείς συνεργούς τους, εκ των οποίων οι δύο  κρατούνται  ενώ ο τρίτος αναζητείται, από τις αρχές Ιουλίου 2012 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που σκοπός ήταν η αφαίρεση των εισπράξεων μετά το πέρας θεατρικών παραστάσεων. Με αυτόν τον τρόπο αποκομίσαν το ποσό των131.043 ευρώ, ενώ αφαίρεσαν και τρείς  φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 300 εισιτήρια και γραφική ύλη.

Σε δέκα περιπτώσεις μάλιστα, παραβίασαν οχήματα των υπευθύνων - παθόντων, απ’ όπου αφαίρεσαν τσάντες που περιείχαν μέρος ή και ολόκληρο το ποσό των εισπράξεων, ενώ σε μία περίπτωση προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν τσάντα από υπεύθυνη - ταμία της επιχείρησης, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό της.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλειστά κυκλώματα καταγραφής ήχου και εικόνας που κατέγραφαν δημόσιο χώρο, πλήθος συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας και μικροποσότητα χασίς.
 
Επιπλέον, συνελήφθη 35χρονη ημεδαπή, εκτός εγκληματικής ομάδας, διότι στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας από τους κλεμμένους φορητούς Η/Υ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για “Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: